Internetmakelaar

De meest voordelige internetmakelaar van Nederland

Wil je een huis of appartement verkopen zonder tussenkomst van een dure makelaar? Als de goedkoopste internet makelaar van Nederland helpen we je graag verder. Bij ons betaal je namelijk alleen voor de makelaarsdiensten die je echt nodig hebt. Dus kies een pakket en ga aan de slag.

Bekijk onze pakketten

Funda All-In

Met uitgebreide promotieondersteuning
€ 1.195,- Eenmalig, incl. BTW
Inclusief professionele fotografie en videografie
Met woningomschrijving
360°-foto tour
Funda-doorplaatsing

Funda Plus - Verhuur

Uitgebreide promotie en huurders check
€ 495,- Eenmalig, incl. BTW
Met 30 eigen foto’s op Funda en Pararius
Huurders Check
Onderhandeling door makelaar
En nog veel meer!

Wat is een internetmakelaar?

Met een internetmakelaar kunt je jouw woning verkopen tegen een voordeliger tarief dan bij een traditionele makelaar. Voor dit lagere tarief voer je zelf ook werkzaamheden uit tijdens het verkoopproces. Indien je veel dingen zelf doet zal de prijs van het pakket van jouw keuze ook verder afnemen. Wanneer je jouw woning besluit te verkopen via een internetmakelaar dan voer je bij elk pakket dat je kunt kiezen zelf de bezichtiging uit.

Het is vaak zo dat je bij een internetmakelaar kunt kiezen uit een aantal verschillende pakketten. Deze pakketten variëren van heel uitgebreid tot juist heel uitgekleed. Zo kun je ervoor kiezen om alleen de bezichtiging zelf te doen en in dat geval kun je jouw woning al verkopen voor de prijs van ongeveer duizend euro. Maar kies je ervoor om zelf de omschrijvingstekst op te stellen en de foto's te maken dan kun je jouw woning al verkopen voor gemiddeld vijf a zes honderd euro. Bij sommige internetmakelaars kun je er ook nog voor kiezen om de koopovereenkomst zelf op te stellen. Dit scheelt dan weer honderd tot twee honderd euro op de pakketprijs.

Een internetmakelaar is veelal landelijk actief en zoals de naam het al aangeeft gaat het verkoopproces hoofdzakelijk via internet. Echter wanneer je de samenwerking aangaat met een internetmakelaar en je wil je woning te koop aanbieden op Funda, hou er dan rekening mee dat de internetmakelaar eerst bij jouw langs komt om de te verkopen woning op te nemen op locatie. Tijdens een opname wordt de woning ingemeten, de kenmerken worden gecontroleerd en indien je wenst geeft de makelaar die de opname uitvoert een advies met betrekking tot de vraagprijs. Ook kun je samen met de makelaar een strategie bepalen om de woning zo goed mogelijk in de markt te plaatsen. Tot slot zal de makelaar je nauwkeurig uitleggen hoe het verkoopproces in zijn werk zal gaan zodat je weet wat je kunt verwachten.

De overige stappen zullen veelal via internet verlopen. Je beheert jouw eigen advertentie en kunt je communiceren met geïnteresseerde kandidaten. Zo krijgt je de aanvragen binnen via de beheeromgeving en per e-mail en tevens krijg je hierbij toegang tot informatie met tips, tricks en overeenkomsten welke je kunt gebruiken bij de verkoop of verhuur van de woning. Tot slot kun je hier ook de documenten uploaden welke van belang zijn bij de verkoop van jouw woning. Denk hierbij aan het eigendomsbewijs, vragenlijst bij verkoop woning, lijst van zaken, het energielabel of indien van toepassing documenten van de VvE (Vereniging van Eigenaren).

Verschil tussen een internetmakelaar en traditionele makelaar

Zoals eerder verteld is, is een belangrijk verschil tussen een internetmakelaar en een traditionele makelaar het zelf uit voeren van de bezichtiging door jou als eigenaar. Een ander uitermate belangrijk verschil is de prijs. Waar een traditionele makelaar werkt met een courtage, een percentage over de overeengekomen koopsom en ook vaak werkt met een opstarttarief van enkele honderden euro's, werken internetmakelaars vaak met een vast tarief dat vooraf betaald dient te worden. Dit tarief ligt tussen de €300,- en €1.000,- afhankelijk van het pakket dat je kiest. Dit scheelt aanzienlijk met een traditionele makelaar waar de totale kosten gemiddeld liggen op zo'n €4.000,- per woningtransactie.

Naast het grote verschil tussen een internetmakelaar en een traditionele makelaar bestaan er ook verschillen tussen internetmakelaars onderling. Sommige internetmakelaars bieden de woning uitsluitend aan op hun eigen website of houden zich niet aan de regelgeving door de woning op Funda te plaatsen zonder een opname uit te voeren. Naast een opname is een getekende opdracht tot dienstverlening en het voeren van de onderhandeling een verplichting. Vergelijk daarom goed wat er wordt aangeboden en wat de pakketten van de verschillende aanbieders exact inhouden.

HuisPortaal.nl, je vindt geen betere internetmakelaar

Als je veel zelf regelt, maar tegelijk ook wilt profiteren van de kennis van een gecertificeerde internet makelaar ben je bij ons aan het goede adres. Wil je internetmakelaars vergelijken? Houd dan rekening met onze sterke punten:

  1. Het grootste bereik van Nederland: we plaatsen je huis op Funda en andere woonsites én zetten daarnaast social media in voor extra publiciteit. Hierdoor bereiken we maandelijks een miljoen huizenzoekers. Met afstand het grootste bereik in Nederland.

  2. Top service: misschien omdat je alles regelt met dezelfde makelaar, misschien omdat we altijd voor je klaar staan. Feit is dat onze klanten ons beoordelen met een 8,8. Daar zijn we uiteraard heel trots op :).

  3. Met HuisPortaal.nl behaal je resultaat: we bestaan pas een aantal jaren. Toch zijn we al betrokken geweest bij meer dan 1.300 verkopen. En ook niet onbelangrijk: een huis staat gemiddeld drie maanden te koop én we verkopen vrijwel altijd boven de vraagprijs. Een geruststellende gedachte.

  4. Goedkoopste makelaar: je betaalt alleen voor de makelaarsdiensten die je echt nodig hebt. Daarom vragen we een stuk minder dan reguliere makelaars. Maar ook onder online makelaars behoren wij tot de voordeligste van makelaarsland.

eigendomsregistratie
Hoe werkt Huisportaal.nl?
Stap 1

Meld direct je woning aan

Maak een eigen account aan, beheer en presenteer je woning met overtuigende teksten, bijzonderheden én beelden die de verkoop van je woning ondersteunen. Hoe beter de woningpresentatie, hoe meer betrokkenheid.

eigendomsregistratie
 
Stap 2

Bereik potentiële kopers

Na controle van alle gegevens presenteren we jouw woningadvertentie op Funda. Hierdoor ben je verzekerd van zichtbaarheid in heel Nederland! We laten iedereen zien dat jouw woning te koop staat.

eigendomsregistratie
 
Stap 3

Bezichtiging?

Je ontvangt direct een bericht per e-mail zodra men belangstelling toont. Plan zelf je afspraak in! De ideale gelegenheid om te vertellen over de prachtige plekjes in je woning. Zo weten potentiële kopers wat jouw woning te bieden heeft.

eigendomsregistratie
 
Stap 4

Goed voorbereid onderhandelen

Wij ondersteunen je optimaal in het onderhandelingsproces. Wij adviseren en jij maakt de keuze: afwijzen, accepteren of tegenbieden. Mocht je ingaan op het bod, dan voorzien wij je van tips zodat je voorbereid bent op de eindinspectie en het tekenen van de eigendomsakte bij de notaris!