Stille verkoop

Je woning via een stille verkoop verkopen? Dat kan voordelig bij HuisPortaal.nl

Wil je jouw huis verkopen, maar dit niet aan het grote publiek kenbaar maken? Dan biedt HuisPortaal.nl de oplossing met de stille verkoop. Wanneer een woning in de stille verkoop staat wil dit zeggen dat de woning niet actief wordt aangeboden op Funda en/ of andere verkoopsites. Is dit iets voor jouw woning? Kies een pakket en ga direct aan de slag.

Bekijk onze pakketten

Funda Start

Kies voor de meeste zelfstandigheid incl. meetrapport en plattegronden!
€ 595,- Eenmalig, incl. BTW
Funda basisplaatsing
Onbeperkt wijzigen
Verkoophulp makelaar
En nog veel meer!

Funda All-In

Met hogere Funda ranking!
€ 1.195,- Eenmalig, incl. BTW
Inclusief professionele fotografie en videografie
Met woningomschrijving
360°-foto tour
Funda-doorplaatsing

Funda Plus - Verhuur

Uitgebreide promotie en huurders check
€ 495,- Eenmalig, incl. BTW
Met 30 eigen foto’s op Funda en Pararius
Huurders Check
Onderhandeling door makelaar
En nog veel meer!

Wat is een stille verkoop?

Soms komt het voor dat een woning wordt aangeboden in de stille verkoop. Wanneer een woning in de stille verkoop staat wil dit zeggen dat de woning niet actief wordt aangeboden op Funda en/ of andere verkoopsites. Een verkoper wil soms geen bord in de tuin en ook niet er veel mensen op de woning reageren. Deze wil slechts dat er enkel serieuze belangstellende naar de woning komen kijken, welke al geselecteerd zijn door een makelaar. Een andere reden welke vaak voorkomt kan zijn dat een verkoper niet wil dat de directe omgeving op de hoogte is dat de woning te koop wordt aangeboden. Echter wanneer de woning in de stille verkoop staat is deze wel zichtbaar in het uitwisselingssysteem voor andere makelaars, welke vaak ingeschreven zoekers in hun portefeuille hebben staan. Indien de woning voldoet aan hun zoekprofiel dan kunnen ze deze voorstellen aan deze zoekers. Over het algemeen neemt het verkooptraject van een woning welke in de stille verkoop staat meer tijd in beslag dan een normaal verkooptraject. De reden hiervoor is natuurlijk omdat de woning door veel minder mensen onder de aandacht komt.

Je woning via HuisPortaal.nl in de stille verkoop zetten

Indien je jouw woning ook in de stille verkoop wenst te plaatsen, zal er wel een opnamegesprek plaatsvinden met een makelaar van HuisPortaal.nl. Ook zal u de vragenlijst bij verkoop woning en de lijst van zaken in moeten vullen en ook de vraagprijs wordt vooraf bepaald in overleg met u. Tevens zal er een opdracht tot dienstverlening door ons worden opgesteld waarin wordt vermeld dat de woning in de stille verkoop zal worden aangeboden. Tijdens het opname gesprek zal de strategie tijdens het stille verkoop traject worden besproken en nader worden toegelicht.

Hoe de woning in het makelaarssysteem komt te staan wordt vooraf met u besproken.

Je kunt ervoor kiezen om de woning met of zonder foto’s in het makelaarssysteem weer te geven, je kunt de vraagprijs aangeven, maar de prijs op aanvraag of zelfs bieden vanaf zijn ook opties die mogelijk zijn.

Uiteraard is het van belang dat verder alle gegevens en kenmerken van de woning in het systeem worden weergegeven. Denk hierbij aan de ligging, kadastrale gegevens, de kenmerken van de woning zoals onder andere het type van de woning, isolatie, indeling van de woning, oppervlakte van de tuin, type verwarming, warmwatervoorziening, overige voorzieningen, woonoppervlakte en inhoud van de woning en het energielabel. En natuurlijk ook een pakkende verkooptekst.

Je woning uit de stille verkoop halen

Een verkoper die zijn woning door HuisPortaal.nl in de stille verkoop heeft aangeboden kan op een later moment altijd nog beslissen om de woning in de actieve verkoop aan te bieden. Omdat alle voorbereidingen dan al zijn getroffen kan dit vaak in een korte tijd worden gerealiseerd. De woning zal dan alsnog op Funda en/of andere verkoopsites worden aangeboden en ook een verkoopbord of poster zal naar je worden opgestuurd.

Voor meer informatie over onze pakketten neem contact op met één van onze medewerkers op telefoonnummer 085-78200 00 of vul het contactformulier in op onze website.

Waarom de stille verkoop via HuisPortaal.nl?

Wil je zelf je huis in de stille verkoop zetten, maar tegelijk ook wilt profiteren van de kennis van een makelaar? Dan ben je bij ons aan het goede adres. Dit kun je sowieso van ons verwachten:

  1. Het grootste bereik van Nederland: we plaatsen je huis op Funda en andere woonsites én zetten daarnaast social media in voor extra publiciteit. Hierdoor bereiken we maandelijks een miljoen huizenzoekers. Met afstand het grootste bereik in Nederland.

  2. Top service: misschien omdat je alles regelt met dezelfde makelaar, misschien omdat we altijd voor je klaar staan. Feit is dat onze klanten ons beoordelen met een 8,8. Daar zijn we uiteraard heel trots op :).

  3. Met HuisPortaal.nl behaal je resultaat: we bestaan pas een aantal jaren. Toch zijn we al betrokken geweest bij meer dan 1.300 verkopen. En ook niet onbelangrijk: een huis staat gemiddeld drie maanden te koop én we verkopen vrijwel altijd boven de vraagprijs. Een geruststellende gedachte.

  4. Scherp tarief: je betaalt alleen voor de makelaarsdiensten die je echt nodig hebt. Daarom vragen we een stuk minder dan reguliere makelaars. Maar ook onder online makelaars behoren wij tot de voordeligste van het land.

eigendomsregistratie
Hoe werkt Huisportaal.nl?
Stap 1

Meld direct je woning aan

Maak een eigen account aan, beheer en presenteer je woning met overtuigende teksten, bijzonderheden én beelden die de verkoop van je woning ondersteunen. Hoe beter de woningpresentatie, hoe meer betrokkenheid.

eigendomsregistratie
 
Stap 2

Bereik potentiële kopers

Na controle van alle gegevens presenteren we jouw woningadvertentie op Funda. Hierdoor ben je verzekerd van zichtbaarheid in heel Nederland! We laten iedereen zien dat jouw woning te koop staat.

eigendomsregistratie
 
Stap 3

Bezichtiging?

Je ontvangt direct een bericht per e-mail zodra men belangstelling toont. Plan zelf je afspraak in! De ideale gelegenheid om te vertellen over de prachtige plekjes in je woning. Zo weten potentiële kopers wat jouw woning te bieden heeft.

eigendomsregistratie
 
Stap 4

Goed voorbereid onderhandelen

Wij ondersteunen je optimaal in het onderhandelingsproces. Wij adviseren en jij maakt de keuze: afwijzen, accepteren of tegenbieden. Mocht je ingaan op het bod, dan voorzien wij je van tips zodat je voorbereid bent op de eindinspectie en het tekenen van de eigendomsakte bij de notaris!