Geen courtage makelaar

Bij HuisPortaal.nl betaal je geen courtage

Waarom zou je een dure makelaar inschakelen als je veel werk ook zelf kunt doen? Bij HuisPortaal.nl betaal je alleen voor de makelaarsdiensten die je echt nodig hebt. Kies daarom een pakket en ga direct aan de slag.

Bekijk onze pakketten

Funda All-In

Met hogere Funda ranking!
€ 1.195,- Eenmalig, incl. BTW
Inclusief professionele fotografie en videografie
Met woningomschrijving
360°-foto tour
Funda-doorplaatsing

Funda Plus - Verhuur

Uitgebreide promotie en huurders check
€ 495,- Eenmalig, incl. BTW
Met 30 eigen foto’s op Funda en Pararius
Huurders Check
Onderhandeling door makelaar
En nog veel meer!

Wat is het makelaarscourtage?

Het makelaarscourtage is een soort prestatiebonus die een traditionele makelaar ontvangt na een succesvolle deal. Het gemiddelde courtage voor een makelaar varieert tussen 1% van de verkoopprijs voor goedkopere woningen en 1,6% voor de duurdere woningen. Naast het courtage verdient een verkoopmakelaar aan opstartkosten. Een woningopname en het ontwikkelen van promotiemateriaal zijn hier voorbeelden van. Dankzij de verplichte opstartwerkzaamheden en het variabele courtage kunnen de kosten voor een makelaar flink oplopen. Wat ons betreft onnodig!

Wat kost een verkoopmakelaar? Rekenvoorbeeld courtage makelaar

Wil je weten wat een verkoopmakelaar kost? Hier is een rekenvoorbeeld! We gaan uit van €600,- opstartkosten, een verkoopprijs van €240.000,- en een courtage van 1,25%. Daarmee komt je uit op de volgende som:

  • Opstartkosten: € 600,-

  • Courtage woning: € 3.000,-

  • Totale kosten makelaar: € 3.600,-

Best veel geld toch? Zeker als je weet dat het meeste werk van een makelaar gaat zitten in zaken die je zelf ook kunt doen. Wij pakken het daarom anders aan. Wij zijn namelijk geen makelaar, maar een online makelaar.

Waarom is HuisPortaal.nl veel voordeliger dan een verkoopmakelaar?

Het meeste werk voor een verkoopmakelaar zit in de woning promoten, afspraken plannen en mensen rondleiden tijdens een bezichtiging. Wij zijn van mening dat je dit als verkoper ook gemakkelijk zelf kunt. Want wie kent je huis nu beter dan jijzelf? Het enige waar je ons voor inhuurt zijn de zaken waar de meeste huizenverkopers hulp bij kunnen gebruiken (zoals onderhandelen) én de onderdelen die verplicht zijn door Funda (zoals de woningopname). Dat merk je natuurlijk in de prijs. Maar ook onder online makelaars behoren wij tot de meest voordelige van het land.

Kosten huis verkopen te hoog? Profiteer van onze sterke punten

Als je graag wilt besparen op de kosten van een makelaar is HuisPortaal.nl een goede optie. De zaken die je zelf kunt pak jij op, de rest regelen wij. Dit kun je van ons verwachten:

  1. Het grootste bereik van Nederland: we plaatsen je huis op Funda en andere woonsites én zetten daarnaast social media in voor extra publiciteit. Hierdoor bereiken we maandelijks een miljoen huizenzoekers. Met afstand het grootste bereik in Nederland.

  2. Top service: misschien omdat je alles regelt met dezelfde makelaar, misschien omdat we altijd voor je klaar staan. Feit is dat onze klanten ons beoordelen met een 8,8. Daar zijn we uiteraard heel trots op :).

  3. Met HuisPortaal.nl behaal je resultaat: we bestaan pas een aantal jaren. Toch zijn we al betrokken geweest bij meer dan 1.300 verkopen. En ook niet onbelangrijk: een huis staat gemiddeld drie maanden te koop én we verkopen vrijwel altijd boven de vraagprijs. Een geruststellende gedachte.

  4. Scherp tarief: je betaalt alleen voor de makelaarsdiensten die je echt nodig hebt. Daarom vragen we een stuk minder dan reguliere makelaars. Maar ook onder online makelaars behoren wij tot de voordeligste van het land.

eigendomsregistratie
Hoe werkt Huisportaal.nl?
Stap 1

Meld direct je woning aan

Maak een eigen account aan, beheer en presenteer je woning met overtuigende teksten, bijzonderheden én beelden die de verkoop van je woning ondersteunen. Hoe beter de woningpresentatie, hoe meer betrokkenheid.

eigendomsregistratie
 
Stap 2

Bereik potentiële kopers

Na controle van alle gegevens presenteren we jouw woningadvertentie op Funda. Hierdoor ben je verzekerd van zichtbaarheid in heel Nederland! We laten iedereen zien dat jouw woning te koop staat.

eigendomsregistratie
 
Stap 3

Bezichtiging?

Je ontvangt direct een bericht per e-mail zodra men belangstelling toont. Plan zelf je afspraak in! De ideale gelegenheid om te vertellen over de prachtige plekjes in je woning. Zo weten potentiële kopers wat jouw woning te bieden heeft.

eigendomsregistratie
 
Stap 4

Goed voorbereid onderhandelen

Wij ondersteunen je optimaal in het onderhandelingsproces. Wij adviseren en jij maakt de keuze: afwijzen, accepteren of tegenbieden. Mocht je ingaan op het bod, dan voorzien wij je van tips zodat je voorbereid bent op de eindinspectie en het tekenen van de eigendomsakte bij de notaris!