Verkopen of huren
Zo werkt dat!

Kies jouw pakket

Hoe werkt het?

Wil je zoveel mogelijk zelf doen bij de verkoop of verhuur van je woning? Verstandig! Het meeste werk dat een traditionele makelaar uitvoert kun je ook makkelijk zelf doen. Ons motto is daarom: alles wat je zelf kunt doe jij, de rest regelen wij. Dat werkt als volgt:

Verkoop of verhuur jouw huis
in een paar stappen

In een paar stappen je huis verkopen of verhuren

Stap 1 Meld direct je woning aan

Dit regelen wij

Ondersteuning bij maken advertentie

Wij zorgen ervoor dat de kadastrale informatie wordt ingevuld in de beheeromgeving en het aantal vierkante meters die de makelaar tijdens de woningopname heeft opgemeten.

Woningopname

Een makelaar van HuisPortaal komt bij je langs. Je makelaar neemt het huis op en geeft daarna een prijsadvies. Deze persoon zal je verder begeleiden in het verkoopproces, zoals het ondersteunen bij onderhandelingen.

Dit doe je zelf

Pakket selecteren

Selecteer een verhuur- of verkooppakket dat past bij je wensen. Wil je zoveel mogelijk zelf doen en toch profiteren van onze expertise? Dan raden wij een Funda Plus pakket aan. Wil je meer begeleiding bij de woningverkoop? Dan kun je het beste uit de voeten met een Funda All-in pakket.

Profiel aanmaken

Je maakt een profiel aan waarmee je kunt inloggen in de beheeromgeving. Dit is de plek waar je de betaling voldoet, waar je alle woningkenmerken invoert en de benodigde documenten kunt uploaden.

Woningkenmerken aanvullen

Het belangrijkste is dat alle gegevens met betrekking tot je woning worden ingevuld: zoals foto’s, tekstuele omschrijving, aantal (slaap)kamers en energielabel. Je creëert zo je eigen advertentie die op Funda komt te staan.

Stap 2 Bereik potentiële kopers

Dit regelen wij

Huis op Funda

Wanneer je benodigde documenten en informatie hebt aangeleverd, plaatsen wij de woning op onze eigen website en op Funda. Je ontvangt een e-mail zodra wij dit hebben gedaan. Je kunt direct aan de slag met je bezichtigingen.

Dit doe je zelf

Poster/v-bord ophangen

Zorg dat je het verkoopbord op een duidelijk zichtbare plek hangt. Iedereen mag zien dat jouw woning te koop staat.

Social media inzetten

Je woning wordt op Facebook en Instagram geplaatst. Je kunt deze post eenvoudig delen met jouw netwerk.

Stap 3 Bekijken?

Dit regelen wij

Bezichtigingen plannen

Wij voorzien je van de contactaanvragen, zodat je weet wie, wanneer belangstelling toont. Aan jou de taak om deze afspraak in te plannen.

Dit doe je zelf

Mensen rondleiden

Zodra je een afspraak hebt gemaakt met de potentiële kopers, vindt er een bezichtiging plaats. Tijdens deze bezichtiging benadruk je zelf de blikvangers in je woning en leid je de potentiële kopers rond.

Stap 4 Goed voorbereid onderhandelen

Dit regelen wij

Onderhandelen

Zodra je een bieding hebt op je woning dan kun je dit samen bespreken met jouw makelaar, waarbij jij de touwtjes in handen hebt als verkoper. Samen bekijken jullie dan wat de beste strategie is.

Koopovereenkomst

Afhankelijk van het pakket wat jij gekozen hebt maken wij de koopovereenkomst voor je op. Zo weet je zeker dat alles juridisch in orde is.

Dit doe je zelf

Oplevering van de woning

Op de dag van oplevering mag je koper de woning nogmaals inspecteren. De definitieve meterstand en overige inspectiepunten worden genoteerd in het opleveringsrapport. Nu ben je klaar om naar de notaris te gaan.

Tekenen bij de notaris

De laatste stap is aangebroken. Je gaat met de kopers naar de notaris om de eigendomsakte te tekenen. Wij horen graag of de woning definitief verkocht is, zodat wij de status op Funda en onze eigen website kunnen aanpassen.

Bekijk onze pakketten

Funda All-In

Met hogere Funda ranking!
€ 1.195,- Eenmalig, incl. BTW
Inclusief professionele fotografie en videografie
Met woningomschrijving
360°-foto tour
Funda-doorplaatsing

Funda Plus - Verhuur

Uitgebreide promotie en huurders check
€ 495,- Eenmalig, incl. BTW
Met 30 eigen foto’s op Funda en Pararius
Huurders Check
Onderhandeling door makelaar
En nog veel meer!