Tegen deze problemen wil je niet aanlopen na de verkoop van je woning

Je gaat verhuizen en dan heb je al een stressvolle periode achter de rug. De verkoop van een woning gaat immers niet altijd gemakkelijk. Je zit een lange periode in spanning en je krijgt te maken met veel twijfels. Je weet bijvoorbeeld niet of de prijs wel goed is. En misschien zit je nog een lange periode in onzekerheid na een bod. Daarnaast zijn er dan nog allerlei verschillende administratieve zaken die je moet regelen. Kortom: allemaal veel stress.

Maar gelukkig komt het uiteindelijk meestal goed. Maar na de verkoop van je woning krijg je ook nog met allerlei rompslomp te maken. Gelukkig zijn veelvoorkomende problemen gemakkelijk op te lossen. Tenminste, als je ze tijdig ziet.

Probleem 1: geen hulp bij verhuizen

Veel van je vrienden en familieleden willen je ongetwijfeld graag helpen met de verhuizing, maar vaak is dit niet mogelijk. Misschien wonen ze bijvoorbeeld te ver weg, of wellicht heb je ze niet tijdig op de hoogte gesteld. De verhuisdatum komt vervolgens steeds dichterbij en dan blijkt misschien dat je op het moment suprême helemaal geen hulp hebt.

Dat levert natuurlijk de nodige stress op en dat is vervelend. Gelukkig is het vrijwel altijd mogelijk om een goed verhuisbedrijf bij jou in de buurt te vinden. Natuurlijk zijn daar kosten aan verbonden, maar ze nemen ook veel werk uit je handen.

Probleem 2: post op het verkeerde adres

Je moet de verhuizing altijd tijdig doorgeven aan de gemeente. Als je dit niet doet, dan kun je zelfs met hoge boetes te maken krijgen en daar zit je niet op te wachten. Het is bovendien ook relevant voor toeslagen en andere zaken.

De gemeente geeft je verhuizing aan veel instanties, organisaties en bedrijven door, maar lang niet aan alle. Het komt dus ook regelmatig voor dat post nog naar het oude adres wordt gestuurd. Dit hoeft niet altijd een probleem te zijn, maar wel als je belangrijke post enkel fysiek ontvangt en je oude huis tijdelijk leegstaat of je geen contact hebt met de nieuwe bewoners.

Neem dus even een paar uur de tijd om je verhuizing aan iedereen door te geven, want daarmee voorkom je uiteindelijk veel gedoe.

Probleem 3: internetproblemen

Je wilt ook niet te maken krijgen met internetproblemen nadat je bent verhuisd. Heb je nog een contract bij een internetprovider? Dan kun je vaak gebruikmaken van de verhuisservice en dan zit je gelukkig niet een periode zonder internet.

Maar als je geen abonnement meer hebt, dan moet je een nieuw abonnement afsluiten en dit duurt doorgaans een tijdje. Wat de situatie ook is: voorkom internetproblemen en neem altijd tijdig contact op met je, huidige of nieuwe, provider.