Maak je huis koeler met zonwering in huis

Wat is de zomer toch fijn om heerlijk buiten te vertoeven. Lekker naar het strand, dagje naar een pretpark of gewoon in je achtertuin met een zwembadje. De zon warmt ons op en geeft een goed gevoel.

Maar je wil ook verkoeling hebben en die vind je het liefst in huis. We houden daarom de gordijnen dicht of bevestigen een luifel aan de buitengevel. Heb je er overigens al eens over nagedacht om een screen binnenkant raam te plaatsen?

Zonwering aan de binnenkant

Het plaatsen van zonwering aan de binnenkant van het raam heeft zo zijn voordelen. Net als met het zemen van ramen is het gemakkelijker om bij de binnenkant te komen, dan aan de buitenkant van het raam.

Vooral bij ramen die zich niet op de begane grond bevinden of waar geen balkon bij is om bij het raam te kunnen komen, kan dit een uitdaging zijn. Plaats je de zonwering in het raam aan de binnenkant, dan heb je dit zo gedaan, zonder dat je op hoge ladders hoeft te klimmen.

Bevestigen met zuignappen

Zonwering voor binnen is er in verschillende vormen. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om een zonwerend rolgordijn in het kozijn te (laten) bevestigen.

Een nadeel hiervan is dat je dan moet boren in de kozijnen en dat is niet altijd wenselijk. In een huurhuis of op kamers bijvoorbeeld mag je niet zomaar boren in kozijnen. Dan kun je beter kiezen voor screens die je met zuignappen in het raam kan plaatsen. Hierdoor kun je het raam in een handomdraai van zonwering voorzien.

Handig in ieder raam

Door goed te meten kun je in principe voor ieder raam in huis een screen plaatsen. Door goed de binnenmaat van het raam te meten van kozijn tot kozijn, kom je erachter hoe groot de screen moet zijn om de warmte optimaal te kunnen filteren.

Overigens geldt voor ieder raam en iedere raamdecoratie die je wil gaan plaatsen in huis dat meten belangrijk is. De juiste maat zorgt immers voor de beste dekking van de ramen.

Ook van de deur

Balkon- en tuindeuren zijn vaak uitgerust met ramen. Het is immers fijn om vanuit huis het balkon te zien of in de tuin te kunnen kijken.

Een zonwering met zuignappen is dan ook zeker handig. Je zit niet met een onhandige extra deur of een zonwering die de doorgang op andere wijze belemmert. Zuignappen in de hoeken, zonwering bevestigen en genieten maar.

Slaap lekker

Koelte in huis is belangrijk voor een goede nachtrust. Daarom wordt altijd aangeraden de slaapkamer goed te ventileren. Op heel warme zomerse dagen is dat nu eenmaal wat lastiger.

Daarom is het handig om, zonder te boren, een zonnescherm aan de binnenkant van het raam te plaatsen door middel van zuignappen. Zelfs op een schuin dakraam kun je op die manier gemakkelijk de zon buiten houden.

De screens worden op maat gemaakt, zodat ze perfect binnen het kozijn passen en er geen hete zonnestraal meer binnenkomt. Bovendien blijft het licht zelf wel binnenkomen.

Verduistering

Wil je liever zonwering die tevens verduisterend werkt, dan kun je beter kiezen voor zonwering aan de buitenkant van je raam of deze screens voor de binnenkant combineren met een verduisterend gordijn. Slaapkamers zijn de beste kamers voor verduistering, omdat we in het donker nog meer tot rust komen.

En dat bevordert de nachtrust aanzienlijk. De zonwering aan de binnenkant laat nog wel licht door. Dat is weer fijn, want dan hoef je in de werkkamer, woonkamer of keuken niet constant met de lampen aan te zitten – die ook weer warmte af kunnen geven.

Verkoel je huis met zonwering

Of je nu voor de keuken, de woonkamer, je werkkamer of de slaapkamers zonwering zoekt, Sunwise heeft voor ieder raam een gemakkelijk te installeren oplossing verpakt in een elegant design. En als de hitte voorbij is, verwijder je de zonwering weer net zo gemakkelijk en zet je het weg voor een volgende keer. Zo geniet je keer op keer van een heerlijk koel huis.