Essentials voor het inrichten van je slaapkamer

De slaapkamer is vaak een ondergeschoven kindje als het aankomt op de inrichting, ondanks dat we hier vaak de meeste uren van de dag doorbrengen. Laten we daar verandering inbrengen! Met deze tips maak je van een saaie slaapkamer een stijlvol en gezellig geheel.

Weg met wit

De muren van de slaapkamer zijn nu misschien basic wit omdat je niet goed weet wat je er mee moet doen. Begin met de muren, dit wordt de basis van de slaapkamer. Ga voor een neutrale tint als je van rust en eenvoud houdt. Mag het wel wat gewaagder? Verf dan alle muren in een donkere tint zoals donkerblauw of bordeauxrood. Dit past mooi bij een hotel chique inrichting. Blauw is toch wel de favoriete kleur voor de slaapkamer, deze kleur zorgt namelijk voor een kalmerend effect.

Printje erbij

Zodra er verf op de muren zit is het al direct een andere kamer. Tegenwoordig zie je ook steeds meer behang terugkomen. Ook hierin kun je kiezen of je voor een neutraal patroontje gaat in een lichte tint of uitpakt met een opvallend design.

Inrichten maar

Als het aankomt op meubels zijn er een paar belangrijke items waar je over na moet denken. Uiteraard het bed, dit is het belangrijkste element van de slaapkamer. Je kunt kiezen uit veel verschillende bedden. Maak een keuze in stof, materiaal, vorm en kleur. Vergeet vooral de nachtkastjes niet. Dit geeft direct een ander gezicht dan losse rommel wat op de grond ligt naast je bed. Ook verlichting is een belangrijk punt om over na te denken. Ga je voor leuke wandlampjes aan beide kanten van het bed of kies je voor een opvallende hanglamp? Tegenwoordig zie je veel smoke glas voorbijkomen. Daar kun je toch een beetje doorheen zien, maar het ziet er iets knusser uit dan een felle lichtbron die aanstaat.

Opbergen maar

Ook een kledingkast of ladekast zie je vaak terugkomen in een slaapkamer. Een kast met webbing details past helemaal in de trends van tegenwoordig. Ook visgraat zie je steeds meer terugkomen in kasten. Als je op zoek bent naar iets unieks en opvallends is dit een stijlvolle toevoeging. Heb je een lagere kast? Maak er gebruik van en plaats er een mooie vaas met droogbloemen en accessoires op voor extra sfeer.

Maak er meer van dan een slaapkamer

De kracht van een stijlvolle slaapkamer zit in het feit dat je de kamer als een prettige leefruimte moet zien en niet alleen een kamer waar je ’s nachts kunt slapen. Leg een vloerkleed neer voor extra gezelligheid. Wil je wel eens lezen of TV kijken in de slaapkamer maar niet per se in bed hoeven liggen? Plaats dan een stijlvolle bouclé fauteuil in de ruimte als je plek hebt. Zo creëer je een gezellig hoekje waar je je even kunt terugtrekken.

Ook accessoires aan de muur doen het altijd goed en een plant zorgt voor meer zuurstof en groen in de kamer.