Keukens met een kookeiland: de trend die blijft groeien

De tijd dat je keuken een plek was waar je alleen maar even deed koken is al lang voorbij. Je keuken is eigenlijk een verlengde van je woonkamer. Hier wordt gekookt, geleefd, gewerkt, gekletst, gelachen en gehuild. Het is een ontmoetingsplek voor vrienden en familie die langskomen en het is een plek waar heel wat uurtjes doorgebracht worden. En met deze ontwikkeling is de keuken op zichzelf ook zeker veranderd.

De keuken is getransformeerd van koken naar leven. En een van de trends die hierin een grote rol heeft gespeeld is het kookeiland. Dit begon ooit eens als een praktische toevoeging voor meer ruimte. Tegenwoordig is het niet alleen functioneel, maar ook heel stijlvol. In deze blog gaan we een duik nemen in de wereld van het kookeiland: wat heb je eraan en waarom moet jij ‘m hebben. Ben je overtuigd en klaar voor een goede keuken make-over? Met een keuken van Keuken Kampioen zit je altijd goed! 

Het kookeiland: de alleskunner van je keuken 

Een van de redenen waarom het kookeiland zo geliefd is, is omdat het zo veelzijdig is. Je kookeiland kan dienen als verlengde van je aanrecht, zodat je meer ruimte hebt om lekker uitgebreid te koken. Maar het kan ook je home-office zijn. Met wat fijne barkrukken aan het kookeiland kun je hier heerlijk werken en buiten werktijden kun je hier lekker zitten terwijl je partner aan het koken is, hartstikke gezellig ook nog.

Ook leuk, je kunt hier ook lekker ontbijten, lunchen of dineren. Je kunt er ook voor kiezen om je wasbak in het kookeiland te plaatsen, zo heb je meer ruimte op je aanrecht voor bijvoorbeeld keukenapparatuur of mooie decoraties. Eigenlijk is geen enkele toepassing te gek voor het kookeiland. 

Extra opbergruimte met dank aan je kookeiland 

Naast functionaliteit en schoonheid zorgt een kookeiland ook nog eens voor extra opbergruimte. Iets wat in de keuken altijd een enorm gedoe is. Keukenapparatuur neemt gewoon heel veel plek in. Als je daar nog eens uitgebreid servies bij telt en dan nog wat voorraad wilt hebben van je meest gebruikte ingrediënten, heb je best wel wat kastruimte nodig.

Dat red je vaak niet met een wand met keukenkastjes. En je wilt je airfryer ook niet in de kelder gaan zetten, dit wil je allemaal binnen handbereik hebben als het even kan. Met een kookeiland kan dat! 

Creëer een ruimtelijke keuken

Een kookeiland geeft ook een heel ander gevoel bij een keuken. Als je keuken beperkt is tot een rechte wand, kan dit soms best krap aanvoelen. Daarbij is het ook nogal saai als je met je gezicht naar de muur staat te koken.

Met een kookeiland kun je lekker kletsen met je partner of de kids, terwijl je een heerlijke maaltijd kookt. Het geeft een ruimtelijker gevoel en zorgt dat je optimaal gebruik maakt van de ruimte die je hebt in de keuken. 

Laat je stijl zien

Een kookeiland is ook een manier om stijl toe te voegen aan je keuken. Het ontwerp van je kookeiland, het werkblad, de barkrukken en de decoratie die je kiest. Dit zijn allemaal kansen om je stijl terug te laten komen in je keuken. Of je nou gaat voor strak en modern of klassiek en landelijk, het kan allemaal. Een kookeiland maakt de keuken gewoon een stuk leuker, gezelliger en gebruiksvriendelijker.

Het kookeiland is eigenlijk ook helemaal geen trend meer te noemen, het hoort gewoon bij de keuken. Het is de perfecte manier om je keuken naar een nieuw niveau te tillen. Met een kookeiland investeer je in stijl, functionaliteit en comfort. En het is een aankoop waar je beslist geen spijt van gaat krijgen.