Smakelijke stijl: hoe je keukeninrichting combineert met jouw stijl

Vandaag de dag zien we de keuken als het hart van de woning. Een open constructie, waarbij de keuken door wordt doorgetrokken naar het woongedeelte, is dan ook een keuze die steeds vaker wordt gemaakt door woningbezitters.

Niet zo gek dus dat de keuken steeds luxer uit wordt gevoerd en een plaatje is om naar te kijken. Steek je op korte termijn de keuken bij jou in huis in een nieuw jasje?

Dan kun je overwegen om te investeren in een ontwerp met natuurlijke materialen. In dit blog lees je een aantal populaire trends op het gebied van keukens die zomaar eens aan kunnen sluiten op je eigen stijl.

Prachtige keukenkasten van eikenhout voor een tijdloze uitstraling 

Tijdens het opdoen van keuken inspiratie en het ontwerpen van een keuken, begin je uiteraard altijd met het ontwerpen van een goede basis. Zoek daarom altijd als eerste de keukenkastjes uit. Dit bepaalt ook voor een erg groot deel het aanzicht.

Keukenkastjes van eikenhout zijn, mede dankzij de tijdloze uitstraling, erg geschikt om aan het ontwerp toe te voegen. En of je nu gaat voor kastjes met handgrepen of gaat voor een strak greeploos design, het is allemaal te realiseren met kastjes van eikenhout. 

Ga voor een blad van marmer (of in een marmer look) voor een luxe totaalplaatje 

De volgende stap is het bepalen van het type keukenblad. Trek je de natuurlijke uitstraling maar al te graag door in het aanrechtblad? Bekijk dan eens de mogelijkheden op het gebied van een keukenblad van marmer.

Of ga voor een meer onderhoudsvriendelijke uitvoering door te kiezen voor composiet in een marmerlook? Beide varianten tillen de sfeer van je keuken meteen naar een hoger niveau en zijn vaak niet van echt te onderscheiden.  

De kers op de taart: de mooiste apparatuur voorzien van de laatste technieken 

Tijdens het ontwerpen van een nieuwe keuken komt de keuze voor alle apparatuur natuurlijk ook uitvoerig aan bod. En ook daar zijn een aantal leuke innovaties gaande. Alles heeft als doel om je meer te kunnen ontzorgen tijdens het koken en eten.

Flessen wijn zijn op een perfecte temperatuur in een wijnklimaatkast. Ingrediënten behouden de voedingsstoffen door ze te stomen in een stoomoven. En je zet in een mum van tijd een pan pasta water op dankzij een kokend water kraan. Wat voor soort apparatuur laat jij het liefste terugkomen in het nieuwe ontwerp van de toekomstige keuken bij jou in huis?