Keuken renoveren bij de verkoop of verhuur van je woning

Wanneer je de verkoop van je woning overweegt, zoek je al snel naar mogelijkheden om de waarde hiervan te verhogen. Denk aan het verven van een beschadigde wand, het herstellen van een bolle vloer en bijvoorbeeld het realiseren van wat meer kastruimte.

Het zijn factoren waar veel geïnteresseerden naar zullen kijken. Ook een nieuwe keuken kopen is een van de opties die je hierbij hebt. Een nieuw geplaatste keuken maakt de woning direct aantrekkelijker voor woningzoekenden. Het is voor hen vervelend de keuken of bijvoorbeeld badkamer zelf nog te moeten renoveren, voordat zij in de woning kunnen trekken.

Vaak zijn specifiek de keuken en badkamer de meest achterhaalde ruimtes in een te koop staande woning. Door deze vooraf te renoveren valt jouw woning op tussen de andere aangeboden huizen. In dit artikel lees je er meer over. 

Nieuwe keuken hoeft niet duur te zijn bij een renovatie 

Kies je voor een volledige renovatie van de keuken, door deze te vervangen? Kijk in dat geval eens naar de voordelig geprijsde showroomkeukens van diverse keukenzaken. Zoals de naam al doet vermoeden gaat het hierbij om keukens die in de showroom hebben gestaan, maar nu plaats moeten maken voor de nieuwe collectie.

De keuken worden met een hoge korting aangeboden. De kwaliteit van zo’n showroomkeuken doet echter nauwelijks onder voor die van een volledig nieuwe keuken; er zijn slechts wat lades opengetrokken door klanten van de keukenzaak. Zeker wanneer je op voorhand weet dat je de woning straks zal verkopen is dit een slimme, rendabele investering. Twijfel je nog over de verkoop? In dat geval kies je wellicht voor een keuken die je volledig zelf ontworpen hebt. 

Showroomkeukens naar wens aan te passen 

Net als bij de aankoop van een volledig zelf ontworpen keuken, is het ook bij showroomkeukens mogelijk om aanpassingen te maken aan het ontwerp hiervan. Kies bijvoorbeeld zelf welke opstelling je wenst, van welk keukenblad de keuken voorzien moet worden en welke apparatuur je hier in wilt laten plaatsen.

Zo kies je voor een keuken van hoge kwaliteit, passend bij jouw woning, die tegen een scherpe prijs wordt aangeboden. 

Vraag meer voor een huurwoning met een nieuwe keuken 

Niet alleen bij de verkoop van een woning is het vervangen van de verouderde keuken interessant; overweeg dit ook bij de verhuur van het pand. Door een woning met een nieuwe keuken te verhuren, is deze interessanter voor potentiële huurders.

Zeker in een tijd waarin de vraag naar huurwoningen minder groot is, maakt dit de verhuur ervan makkelijker. Daarbij heb je met het laten plaatsen van een nieuwe keuken de komende tijd geen omkijken naar het onderhoud aan de keukenkraan die is gaan lekken, of bijvoorbeeld aan de oven die moet worden vervangen door steeds weer terugkerende storingen. Het bespaart jou veel tijd en je huurder frustraties! 

Doe online inspiratie op voor jouw nieuwe keuken 

Het kan best lastig zijn om zelf een keuken te ontwerpen. Belangrijk is dat de keuken past bij de laatste trends. Doe online inspiratie op! Er zijn tal van blogs te vinden, die je bij andere huishoudens binnen laten kijken. Of lees artikelen waarin wordt ingezoomd op de verschillende keukentrends.

Wist je bijvoorbeeld al, dat keukens met een kookeiland momenteel in trek momenteel in trek zijn? Dat is niet gek, daar keukens tegenwoordig een andere rol hebben binnen woningen dan voorheen het geval was. Een keuken is meer dan een plek waar je een lunch of diner bereidt. Het is een centrale ontmoetingsplek in huis geworden! Voorzie het kookeiland van een kleine bar, waaraan je kinderen en bijvoorbeeld partner plaats kunnen nemen als je het eten bereidt.