Zes praktische tips voor het inrichten van een tuinkamer

1. Kies de juiste locatie

Voordat je begint met het inrichten van je tuinkamer is het belangrijk om de juiste plek te kiezen. Je kunt er voor kiezen om een tuinkamer aan huis te maken in de vorm van een overkapping met glazen wanden, maar ook is het mogelijk om een tuinhuis of schuurtje om te toveren tot tuinkamer.

Houd er rekening mee dat je een locatie kiest waar je een aansluiting hebt voor water en elektriciteit, zodat je optimaal kunt genieten van je tuinkamer. Een tuinkamer op het zuiden zal veel zonlicht krijgen, terwijl een plek op het noorden meer schaduw biedt. Wil je toch je tuinkamer op het zuiden? Dan kun je gemakkelijk een schaduwplek creëren met een goedkope parasol.

2. Bepaal de functie van je tuinkamer

Heb je er al over na gedacht wat de functie is van de tuinkamer? Wil je er vooral ontspannen, of wil je er ook in kunnen werken of eten? Door vooraf te bedenken wat je met de ruimte wilt gaan doen, kun je ook gerichter op zoek naar de juiste meubels en accessoires.

Zo zal je voor een loungeplek andere meubels nodig hebben, dan voor een eethoek of kantoor. Andere functies die je kunt toepassen in een tuinkamer en waar je over na kunt denken, zijn een buitenkeuken waarin je heerlijke maaltijden kunt bereiden of een plekje waar je kunt sporten.

3. Kies een stijl wat goed bij je past

Voor het inrichten van je tuinkamer is het leuk om een bepaalde stijl te kiezen, hierin ben je natuurlijk helemaal vrij en kun je lekker creatief zijn. Er zijn talloze stijlen om uit te kiezen denk aan modern, landelijk, industrieel of mediterraan. Laat je inspireren door woonbladen, Pinterest of andere kanalen en kies de stijl die het beste bij jou past!

4. Kies de juiste meubels

Als het goed is heb je een keuze gemaakt hoe je de tuinkamer wilt gaan inrichten. Heb je gekozen voor een eetplek en wil je niet al te veel geld uitgeven aan nieuwe meubelen? Neem dan eens een kijkje bij de tuintafels van Kees Smit Tuinmeubelen .

Ze hebben een groot assortiment in tuintafels en andere tuinmeubelen, voor iedereen wat wils. Voor een loungeplek kies je voor een heerlijk loungemeubel en voor een kantoor kun je ergonomische kantoormeubelen uit zoeken. Een goede houding tijdens het werken is zeer belangrijk.

5. Voeg accessoires toe voor een fijne sfeer

Accessoires maken je tuinkamer helemaal af. Denk aan kussens, plaids, kaarsen, planten en verlichting. Kies accessoires die passen bij de stijl van je tuinkamer en die zorgen voor een gezellige en huiselijke sfeer.

6. Ultiem genieten van je tuinkamer

Je hebt hard gewerkt om je tuinkamer helemaal af te maken. Nu is het tijd om te genieten van je prachtig ingerichte tuinkamer. Wat is er leuker om dit te vieren met vrienden en familie? Nodig ze uit voor een gezellige borrel of en heerlijk diner. De perfecte nieuwe plek om mooie herinneringen te maken.

Ook kun je gaan genieten van een goed boek in de zon of werken in alle rust en stilte achter je laptop. Het fijne aan een tuinkamer is dat je er het hele jaar van kunt genieten, of het nu goed weer is of niet!