Wat kan je met glasmozaiek in je woning?

Een stijlvol en mooi huis is altijd belangrijk – maar het wordt pas echt cruciaal wanneer je op het punt staat om je huis te verkopen. Of als je plannen hebt om het in de (nabije) toekomst op de markt te zetten. Er zijn veel verschillende manieren om stijl toe te voegen aan je huis. En vandaag gaan we het hebben over glasmozaïek. Wat is het precies? Hoe kun je het goed toepassen in je interieur? En wat zijn de meest gemaakte fouten die mensen maken wanneer ze het aanleggen thuis?

Glasmozaïek voegt stijl toe aan je huis

Glasmozaïek is een unieke manier om mozaïek te leggen in je interieur. Er zijn een aantal verschillende wijzes waarop het vaak wordt toegepast. Het staat bijvoorbeeld erg goed in de badkamer of in de keuken. Zeker wanneer het al in de kleuren van die ruimte wordt gedaan – kan het op de muur of vloer in een keer een heel andere uitstraling geven. Omdat glasmozaïek vrij fragiel is vergeleken met normale mozaïek is het belangrijk dat het een stevige achtergrond heeft. Dit kan bijvoorbeeld de muur zijn, en het kan voor een leuk diepte effect geven als de kleuren juist zijn gekozen. De specifieke eigenschappen van glasmozaïek (en mozaïek in het algemeen) zorgen ervoor dat je je creativiteit goed kwijt kunt. Je kunt kiezen voor verschillende vormen – maar ook een interessant kleurenspel maken dat een unieke eyecatcher zal zijn in de kamer waar je het plaatst.

Maar maak het niet te druk

Je creatieve kant kunt je dus goed los laten met glasmozaïek, maar let wel op dat je het op de juiste manier doet. Het moet wel wat toe blijven voegen aan je interieur, en het moet niet te druk worden. Anders kun je het tegenovergestelde effect creëren. Als simpele regel raden we bijvoorbeeld aan om niet te veel verschillende kleuren te gebruiken. Als je namelijk je huis wilt verkopen – is het belangrijk dat de meeste mensen het kunnen waarderen. Anders jaag je misschien wel kopers weg. Probeer de kleuren in het schema te houden van de andere kleuren die je gebruikt in het huis – en probeer niet meer dan 3 verschillende kleuren te kiezen.