Wat is een NVM makelaar?

Als je je huis wilt verkopen kun je daar een goede online makelaar zoals HuisPortaal voor inschakelen. Er zijn er echter zoveel te vinden dat het nog niet zo’n eenvoudige klus is als je misschien wel denkt. Je kunt natuurlijk voor de eerste de beste kiezen die je vindt bij jou in de buurt maar het is verstandig eerst goed rond te kijken wat er allemaal mogelijk is en wie je daarvoor kunt inschakelen.

Kies voor een NVM makelaar

Als je een makelaar zoekt kun je altijd eerst eens informeren bij mensen die hun huis te koop gehad hebben of nog hebben staan. Als je er zeker van wilt zijn dat je een goede makelaar hebt die betrouwbaar is kies je het beste voor eentje die is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor Makelaars (NVM).

Ga voor betrouwbaarheid

Een NVM makelaar staat voor betrouwbaarheid, deskundigheid en zekerheid. Een NVM makelaar dient zich te houden aan de NVM erecode en regels die gelden binnen de NVM. Dit betekent concreet dat de NVM makelaar nooit voor verschillende partijen mag handelen. De makelaar dient ten alle tijden alleen de belangen van zijn eigen cliënt te behartigen.

Ga voor deskundigheid

Alle makelaars die zijn aangesloten bij de NVM hebben certificaten (zoals o.a. Vastgoedcert) behaald voor hun vak maar volgen ook ieder jaar de nodige opfriscursussen om goed op de hoogte te blijven van alles wat er speelt op woninggebied. Ze kunnen hun deskundigheid tonen op meer gebieden. Een NVM makelaar kan je adviseren over de aankoop of verkoop van een huis maar ook over zaken zoals een bezichtiging, de financiële mogelijkheden, de waarde van een huis schatten en de staat waarin een huis zich bevindt beoordelen. Dit zijn slechts een paar voorbeelden. Kijk goed wat je belangrijk vindt in een NVM makelaar zodat je de persoon kiest die voor jou kan doen wat jij wilt.

Ga voor zekerheid

Een NVM makelaar werkt verzekerd en zorgt ervoor dat jij geen financiële risico’s loopt. Mochten zich onverhoopt problemen voordoen met een huis dan kun je de NVM makelaar altijd inschakelen om deze op te lossen. Als je er niet uitkomt dan kun je altijd bij de overkoepelende organisatie van de NVM terecht en zullen zij het probleem voor je trachten op te lossen. Kies je bij de aankoop van een huis voor een Huisgarantie dan worden eventuele verborgen gebreken ook door de NVM voor je opgelost. Zo heb jij nergens geen zorgen over en wordt alles professioneel en goed voor je geregeld door de NVM makelaar.