Waarom is een goede woonverzekering essentieel voor je huis?

Waarom is een goede woonverzekering essentieel voor je huis?

Het maakt niet uit hoe voorzichtig of zuinig je ook bent. Zowel je woning als je spullen kunnen erg snel schade oplopen. Extreem weer is daar een bekende oorzaak van, maar je kunt ook denken aan inbraak of brand. Al met al zijn dit onverwachte momenten waar je natuurlijk niet altijd goed op voor bent bereid. Daarom is het hebben van een goede woonverzekering van Univé een erg fijne gedachte. Je kiest hierdoor zelf tegen wat voor risico’s je verzekerd wilt zijn. En krijg je te maken met schade? Dan wordt dit snel voor je opgelost.

Een fijne basis: een inboedelverzekering, opstalverzekering en woon- een aansprakelijkheid

Een erg fijne basis om te hebben, is een verzekering inboedel, opstalverzekering en en een woon- en aansprakelijkheid. Je kunt daar het volgende van verwachten:

• Inboedelverzekering: In dit geval zijn de losse spullen in je huis verzekerd.

• Opstalverzekering: Alle vaste onderdelen van je huis zijn met deze verzekering verzekerd.

• Woon- en aansprakelijkheid: Zowel je huis, spullen én aansprakelijkheid kun je hiermee verzekeren.

Krijg je te maken met schade? Je kunt direct contact opnemen met een verzekeraar, waardoor de nodige stappen direct worden gezet. Dat scheelt jou veel uitzoekwerk en tijd en je weet zeker dat alles goed wordt geregeld. Wel zo fijn, want in het geval van schade heb je al een hoop andere dingen aan je hoofd.

Eenvoudig en snel een woonverzekering uitbreiden met een of meerdere dekkingen

De bovengenoemde drie opties vormen een erg prettige basis om veilig en fijn te kunnen wonen. Maar wist je dat je ook de keuze hebt uit verschillende aanvullende opties? Hierdoor kun je de verzekering haarfijn op je eigen wensen en eisen afsluiten. Voorbeelden van aanvullende opties waar je uit kunt kiezen:

• Een verzekering buitenshuis

• Het verzekeren van mobiele elektronica

• Ruitbreuk

• Aansprakelijkheids-verzekering

• Rechtsbijstandverzekering

• Kostbaarhedenverzekering

Bekijk de algemene voorwaarden van een verzekeraar online

Is het de hoogste tijd om een goede verzekering af te sluiten waarmee je je woning goed kunt beschermen? Het is dan een goed idee om als eerste de algemene voorwaarden van de verzekeraar te bekijken. Zo weet je precies wat je van de verzekering kunt verwachten, zoals voor wat voor bedrag je verzekerd bent en wat er wel of juist niet in is begrepen. Ook krijg je direct een goed beeld van de bijbehorende premies en het afsluiten van een passende verzekering heb je snel online gedaan.