Waarom Huisportaal het bezoeken waard is als koper en verkoper van een huis

Ben je op zoek naar een goedkope internetmakelaar of online-makelaar dan kun je uiteraard je huis op Funda vinden. Zelf huis verkopen via een makelaar is ook mogelijk op Funda en je vindt er nagenoeg elke NVM makelaar. Een alternatief voor Funda is de huizensite Huisportaal.nl.

Dit is een online makelaar en aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Makelaars, de NVM. Op deze website wordt het mogelijk gemaakt om voor verhuurders en woningverkopers huizen aan te bieden op platformen zoals Pararius en Funda. Ook is het mogelijk om woningen te publiceren op de eigen website van Huisportaal. Via Huisportaal.nl kun je daarnaast een digitale waardebepaling laten doen.

Wat houdt Huisportaal.nl precies in?

Huisportaal.nl is niet zozeer een online makelaar als huizensite en fungeert als een tussenpersoon om je huis op grote websites zoals Funda en Pararius te publiceren. De website beweert dat ze de goedkoopste van Nederland zijn, omdat ze geen courtage berekenen.

Veel makelaars doen dat namelijk wel en rekenen een percentage van het aankoopbedrag als een tarief voor de geleverde diensten. Wat Huisportaal als enige doet is het plaatsen van het huis op andere grote bekende huizensites. Overigens wordt de waardebepaling wel door een aangesloten makelaar gedaan en dit is onderdeel van het basistarief.

Wat is er te vinden op Huisportaal.nl?

Op de site van Huisportaal vind je veel aanbod aan huurwoningen en koopwoningen. Deze informatie vind je ook terug op vele andere websites, maar Huisportaal is niet alleen een website met doorgeef linkjes naar andere websites. Er is namelijk veel informatie te lezen over de woningen in detail en er zijn directe objecten te zien. Overigens is het niet nodig om in te loggen bij Huisportaal en alle informatie is gelijk online op de website te vinden. Daarnaast is het mogelijk om de informatie via een PDF te downloaden zodat je het kunt uitprinten of voor offline kunt gebruiken.

Hoe gaat Huisportaal in z’n werk?

Bekijk je de home pagina van Huisportaal dan zul je waarschijnlijk denken dat je op een variant website bent van Funda. Wat je ziet is namelijk een aantal pakketten voor het plaatsen van je woning bij Funda in plaat van Huisportaal. Huisportaal kan gezien worden als een online makelaar of tussenpersoon.

Ze stellen woningeigenaren de mogelijkheid om woningen aan te bieden op verschillende huizensites. Op een website zoals Funda mag je alleen als makelaar aangesloten bij grote makelaarsverenigingen woningen publiceren en is het niet mogelijk om als een particulier een woning te plaatsen.

Huisportaal mag dus wel woningen op websites zoals Funda publiceren en kan gezien worden als een soort van doorgeefluik naar andere grote huizensites.

Interesse om een woning te verkopen of verhuren via Huisportaal?

Wil je een woning verhuren of verkopen via Huisportaal dan moet je voor een pakket kiezen. Heb je eenmaal een pakket gekozen dan zal een makelaar van Huisportaal contact met je opnemen om alle details door te bespreken. De opname van de woning wordt uitgevoerd door een makelaar.

Deze makelaar is onderdeel van het landelijk opererende netwerk van Huisportaal.nl. Woon je bijvoorbeeld in Zuid-Holland dan zal je een andere makelaar toegewezen krijgen dan als je bijvoorbeeld in Friesland woont.

Huisportaal is dus een online makelaar, maar je hebt wel degelijk te maken met persoonlijk contact met de dienstverlener.

Wat is het verschil tussen andere makelaars?

Het grote verschil tussen Huisportaal en andere makelaars is dat er geen courtage wordt berekend. Er wordt namelijk gewerkt op basis van een vast tarief en dit kan je redelijk wat geld gaan besparen. Echter is het wel zo dat je niet alle vrijheid hebt om rond te winkelen voor een makelaar aangesloten op al jouw wensen en eisen.

De opname wordt uitgevoerd door de makelaar. De rest van het werk wat een makelaarskantoor normaal gesproken doet zal je zelf moeten uitvoeren. Dat betekent dat Huisportaal vooral een portaal is voor verkopers en kopers die graag alles zelf willen uitvoeren. En dat betekent dat er veel verantwoordelijkheid voor nodig is. In de beheeromgeving van Huisportaal vind je een aantal standaard documenten en wat extra informatie.

Deze informatie kan je helpen om je woning te verkopen. Daarnaast bestaat er de mogelijkheid om een servicemedewerker of makelaar te contacten als je vragen hebt. Nadat je huis wordt geplaatst op Huisportaal.nl wordt je huis ook geplaatst op websites zoals Funda.nl, Pararius.nl, huizenzoeker.nl en huislijn.nl. Pararius.nl is alleen gespecialiseerd in het verhuur van woningen. Dezelfde woning wordt dus via verschillende huizen website aangeboden en dat voor hetzelfde bedrag.

Hoe gaat de waardebepaling in z’n werk bij Huisportaal.nl?

Tegenwoordig vind je diverse online tools om gelijk een waardebepaling van een woning uit te voeren. Huisportaal biedt een gratis service, maar je kunt niet gelijk zelf een berekening maken. Wat je moet doen om de waarde van je woning te laten bepalen is gegevens invoeren en de makelaar zal de waardebepaling vervolgens uitvoeren.

Per telefoon wordt er contact gehouden. Een nadeel bij Huisportaal is dat je contact op moet nemen met een makelaar om een waardebepaling te kunnen uitvoeren. Maar aan de andere kant zijn digitale waardebepalingen nooit compleet omdat er altijd veel informatie ontbreekt. De WOZ waarde kun je zelf op zoeken op internet.

Een nauwkeurig en precieze waardebepaling wordt altijd uitgevoerd door een makelaar met kennis en verstand van je huis. Dat gezegd hebbende is een waardebepaling niet hetzelfde als een taxatie.

Dit wordt ook duidelijk op de website van Huisportaal vermeld. Wil je een hypotheek afsluiten dan heb je een officiële taxatie nodig uitgevoerd door een erkende taxateur. De makelaar kan je verwijzen naar een taxateur of je kunt zelf zoeken naar een taxateur. Hiervoor worden kosten in rekening gebracht.

Kan Huisportaal.nl gezien worden als een goede huizensite?

Funda.nl is dé huizensite van Nederland. Huisportaal.nl probeert wat dat betreft niet het wiel opnieuw uit te vinden. Ze fungeren als een intermediair, verkoop en verkoper platform. De diensten van Huisportaal.nl zijn geregistreerd door de NVM makelaar en zodoende heeft de website toegang tot Funda.nl.

Particulieren mogen niet op Funda.nl huizen publiceren. Wil je dat alles tot in de puntjes geregeld wordt dan is Huisportaal.nl niet de juiste tussenpersoon om mee te gaan werken. De voornaamste service van Huisportaal.nl is namelijk alleen publiceren van huizen op andere websites.

Wat je zelf moet doen is foto’s en teksten aanleveren en ook promotie van je huis is eigen verantwoordelijkheid. Daarnaast heb je ook andere eigen verantwoordelijkheden zoals notariële kosten, taxaties en onderhandelingen. Je moet zelf dus aardig wat werk verrichten en je zal naast de plaatsingskosten ook nog veel andere kosten maken.

Verkoop of koop je een huis via een gewone makelaar dan betaal je rekening in de meeste gevallen achteraf. Deze kosten zijn inclusief kosten van het online publiceren van de woning. Bij Huisportaal betaal je vooraf, ongeacht je huis wel of niet wordt verkocht.

Je hebt meerdere opties tegen een meerprijs zoals woningfotografie, posters en stickers. Wil je als huiseigenaar zoveel mogelijk zelf doen dan is Huisportaal.nl een hele geschikte partij om mee samen te werken.