Waarom een glazen overkapping aan huis een aanrader is

Als er iets is dat we geleerd hebben van de lockdowns in de pandemie, dan is het wel dat het creëren van extra leefruimte kan zorgen voor een hoger woongeluk. Er zijn verschillende manieren om te zorgen voor meer leefruimte in of bij je huis. 

Denk bijvoorbeeld aan het plaatsen van een dakkapel of het toevoegen van een glazen overkapping aan je woning. Een glazen overkapping brengt naast meer leefruimte ontzettend veel andere voordelen met zich mee. Wat die voordelen zijn, lees je in dit artikel.

Welke soorten glazen overkappingen voor aan huis zijn er?

Voordat we je meer vertellen over de voordelen van een glazen overkapping aan huis is het goed om te weten welke soorten glazen overkappingen er zoal zijn. Door de jaren heen is er heel wat ontwikkeld op dit gebied.

Kijk maar eens naar het aanbod op Foravida om een beetje een idee te krijgen wat past bij je huis. Je hebt onder andere de keuze uit de volgende soorten glazen overkappingen.

Ga voor een terrasoverkapping van glas

Wat we veel zien, is een terrasoverkapping van glas. Dit soort overkappingen zijn als het ware open structuren die ondersteund worden door stalen of houten frames. Het geheel bestaat uit een glazen dak, waardoor de ruimte groter lijkt.

Een glazen terrasoverkapping is de ideale optie wanneer je het hele jaar door wil genieten van het gevoel van buiten zijn met de nodige frisse lucht. Het glas biedt bescherming tegen regen, wind en zon en werkt als een natuurlijke verwarming voor je huis. Met oog op de energierekening is dat erg prettig, want je hoeft net wat minder te stoken.

Serre-achtige structuur met glazen wanden

Ga je liever voor een afgesloten ruimte aan je huis, zoals een veranda met dichte wanden? In dat geval is het raadzaam om eens naar een meer serreachtige structuur met glazen wanden te kijken. Hierbij laat je alsnog een terrasoverkapping van glas bouwen, maar kies je ook voor wanden aan de zijkanten van de ruimte.

Daarmee sluit je de ruimte als het ware af en krijg je een dichte veranda of serre. Omdat het geheel van glas is, heb je alsnog een mooi uitzicht op de tuin en heb je het idee alsof je buiten zit maar dan lekker warm. Zo’n serre van glas werkt ook heel isolerend, waardoor je minder hoeft te stoken.

Glaswanden en schuifdeuren aan je huis

Beschik je al over een overkapping, bijvoorbeeld van hout of aluminium? En wil je de overkapping laten uitrusten met glazen wanden of een schuifsysteem van glas? Ook dat is mogelijk: met de toevoeging van een glazen wand maak je van iedere veranda of overkapping een afgesloten ruimte.

Zo kun je het hele jaar door genieten van die extra leefruimte. In de zomer zet je de schuifdeuren helemaal open, terwijl je ze in de winter lekker dicht laat. Hoe handig is dat? Zo geniet je alsnog volop van extra ruimte en de buitenlucht.

Dit zijn de voordelen van een glazen overkapping aan huis

Je hebt kort samengevat ruim de keuze wanneer je een glazen overkapping of glazen schuifdeur aan een bestaande overkapping aan huis wil maken. Zo vind je altijd wel een glazen overkapping die bij je past.

Daarnaast zijn er nog veel meer voordelen waar je van profiteert. Denk bijvoorbeeld eens aan de volgende pluspunten van een glazen overkapping:

  • Isolatie: zoals hierboven al beschreven, biedt een glazen overkapping een extra laag isolatie en bescherming. Door het gebruik van hoogwaardig glas wordt warmte vastgehouden, waardoor de totale ruimte in de winter comfortabeler wordt zonder dat je extra hoeft te stoken. Hiermee bespaar je flink wat energie en zo ook geld op je energierekening. In de zomer fungeert het glas juist als een laag tegen de overmatige hitte. 

  • Verhoogde waarde van je huis: zit je erover na te denken om over een tijdje je huis te verkopen? In dat geval is het goed om te weten dat een glazen overkapping toevoegen aan je woning kan zorgen voor een hogere waarde van je huis. Dat komt omdat je een extra leefruimte toevoegt die ook nog eens aansluit bij het ontwerp van het huis.

  • Hele jaar door genieten van buiten: wat ook prettig is, is dat een overkapping de tijd verlengt die je buiten kunt doorbrengen. Zelfs bij minder gunstige weersomstandigheden kun je genieten van frisse lucht. Je kunt de ruimte het hele jaar door gebruiken voor activiteiten, ontspanning, familiediners en wat al niet meer.

  • Staat mooi bij je huis: tot slot biedt een overkapping natuurlijk ook een esthetisch extraatje aan je woning. Het strakke design en de transparantie van het glas laten natuurlijk licht binnen en zien er modern en verfijnd uit.