Waar moet ik op letten bij kunstgras?

Overweeg je om kunstgras aan te schaffen? Bij het kopen van kunstgras zijn er verschillende dingen waar je op moet letten. Dat komt omdat er verschillende soorten kunstgras op de markt zijn. Je moet weten dat kunstgras nep is. Het is een synthetisch materiaal gemaakt van polyethyleen of polypropyleen vezels. De dikte van de pool en de dichtheid van deze vezels bepalen hoe dik je nieuwe gazon wordt. Het goede nieuws is dat kunstgras veelzijdig is omdat het zowel binnen als buiten kan worden gebruikt. Je kunt dit kunstgras gebruiken ter vervanging van je natuurlijke gazon of om een ​​binnentuin te creëren. Hier zijn een aantal zaken waar je op moet letten bij de aanschaf van kunstgras.

Stapelhoogte en dichtheid

Het eerste waar je op moet letten bij het kiezen van kunstgras bij Top Kunstgras is de poolhoogte en dichtheid. De poolhoogte verwijst naar hoe hoog de grassprieten vanaf de grond staan. Hoe hoger de poolhoogte, hoe realistischer het eruitziet. Trouwens, dichtheid verwijst naar hoe dicht de bladen bij elkaar zijn gepakt. Een hogere dichtheid betekent dat de sprietjes dichter bij elkaar staan ​​en een natuurlijker uiterlijk geven. Bovendien zorgen hogere polen ervoor dat je kunstgras duurzamer wordt. Dikke strengen zijn meestal duurder, maar gaan ook langer mee omdat ze na verloop van tijd minder snel scheuren of rafelen.

De kleur van kunstgras

Kunstgras is verkrijgbaar in verschillende kleuren. Bij het kiezen van kleuren moet je rekening houden met zowel hun intensiteit als hoe goed ze in de loop van de tijd standhouden. Het beste kunstgras wordt gemaakt met UV-beschermde kleurpigmenten die jarenlang meegaan zonder te vervagen of te verkleuren. Veel bedrijven bieden een verscheidenheid aan kleuren, zodat je er een kunt vinden die het beste bij je stijl of inrichting past. Houd er echter rekening mee dat sommige fabrikanten kleurstoffen gebruiken die na verloop van tijd kunnen vervagen. Sommige kunstgrassen kunnen verkleuren als ze worden blootgesteld aan zonlicht of extreme hitte of kou. Test indien mogelijk de kleur voordat je koopt, zodat je weet hoe deze er na installatie en na verloop van tijd uit zal zien.

Antimicrobiële eigenschap

Kies bij het kopen van kunstgras degene met een antimicrobiële eigenschap die het resistent maakt tegen schimmelgroei en bacteriegroei. Het neemt geen vocht op zoals natuurlijk gras. Dit maakt het veilig voor huisdieren, kinderen en iedereen die geen allergieën of gevoeligheden heeft voor schimmel of bacteriegroei op hun vloeroppervlak. Bovendien kunnen antimicrobiële eigenschappen de opbouw van geur voorkomen die wordt veroorzaakt door urine van huisdieren en overtollig vocht. Deze functie kan ook ziektekiemen en bacteriën doden. Hierdoor houdt je je kunstgras altijd hygiënisch en gezond. Je kinderen kunnen veilig op dit gras spelen. Je hoeft je geen zorgen te maken over besmetting met bacteriën die bepaalde ziekten bij je kinderen kunnen veroorzaken.

De duurzaamheid van kunstgras

Een ander ding waar je op moet letten bij het kopen van kunstgras is de duurzaamheid. Duurzaamheid verwijst naar hoe lang het meegaat voordat het begint te verslijten. Als het kunstgras bijvoorbeeld een hoge duurzaamheid classificatie heeft, gaat het langer mee dan ander soort kunstgras met een lagere rating. Als je kunstgras wilt aanleggen in een gebied met veel voetverkeer, overweeg dan om kunstgras te kiezen met een hoge duurzaamheid. Een kunstgras van goede kwaliteit gaat minimaal vijf jaar mee zonder vervanging of onderhoud. Maar als je meer waarde uit je investering wilt halen, moet je kiezen voor een exemplaar met een hoge UV-beschermingsfactor (UPF), omdat dit na verloop van tijd vervaging vermindert. De beste kunstgras producten hebben een UPF-classificatie van 50+, wat betekent dat ze tot 98 procent bestand zijn tegen schade door de zon, zoals vervaging en verkleuring.

Denk aan de begroting

Wanneer je klaar bent om kunstgras voor je huis aan te schaffen, moet je rekening houden met het budget. De prijs van kunstgras varieert van merk tot merk en van type tot type. Het is aan te raden om kunstgras online te kopen, omdat je de prijs van verschillende winkels gemakkelijk kunt vergelijken. Sommige winkels bieden monsters van de producten. Zo kun je de kwaliteit en uitstraling van het kunstgras controleren voordat je besluit om het te kopen. Het is ook aan te raden om bij aankoop van kunstgras online of in winkels bij jou in de buurt te kijken naar garanties. Probeer indien mogelijk verschillende soorten garanties uit voordat je een aankoop doet. Als er binnen een bepaalde tijd na de installatie iets gebeurt, dan kun je het zonder extra kosten laten repareren of vervangen.