Voeg extra sfeer toe aan jouw leefruimte met een vloerkleed

Elke ruimte wordt ineens een stuk gezelliger met een leuk vloerkleed. Het kleedt de ruimte niet enkel aan, een vloerkleed voegt ook kleur, definitie en warmte toe aan je interieur. Of je nu op zoek bent naar een vloerkleed dat de kamer tot één geheel vormt of juist naar een opvallend statement item, het kan soms een hele zoektocht zijn om de perfecte match te vinden. Voor welke vorm, grootte, materiaal en kleur moet je gaan en waar moet je zoal rekening mee houden? Wij helpen je in 5 stappen op weg naar het vloerkleed van jouw dromen.

In 5 stappen naar het vloerkleed van jouw dromen

Er zijn enkele dingen waar je best even bij stilstaat voor je overgaat tot aankoop van een vloerkleed. Vloerkleden zijn er in alle soorten maten, kleuren en materialen en voor elke interieurstijl is er wel een leuke match te vinden.

  1. Klein, middel of groot?

Eén van de eerste vragen die je jezelf moet stellen voordat je enthousiast aan het shoppen gaat, is in welke kamer het vloerkleed zal komen liggen. Afhankelijk van het antwoord op deze vraag, kan je een inschatting maken van welke grootte het tapijt mag zijn. Het is een echte doorn in het oog als een vloerkleed te klein of te groot is voor de ruimte. Wil je graag een vloerkleed in de woonkamer, dan ga je best voor een groter exemplaar dat de ruimte vult. Het ziet er erg leuk en knus uit als de woonkamermeubels op het tapijt gezet worden, maar het is ook leuk als de bank het vloerkleed afgrenst. Hoe dan ook, een groot of medium exemplaar is een goede keuze voor de woonkamer of leefruimte. Wil je graag een tapijt in de slaapkamer of badkamer, dan reikt doorgaans een iets kleiner formaat.

  • Welke vorm mag het zijn?

Gaat jouw voorkeur uit naar een rechthoekig, vierkant of rond exemplaar? Werp even een blik op de kamer waar het tapijt zal komen te liggen. Hoeveel ruimte is er beschikbaar en hoe ziet deze ruimte eruit? Door te kijken naar de beschikbare ruimte wordt deze vraag meestal al opgelost. Een rond vloerkleed kan heel mooi zijn in een grote ruimte met veel plaats, maar komt minder tot zijn recht in een kleine ruimte.

  • Kleuren en prints

Een ander belangrijk punt is het kleurenschema van de kamer waar je het tapijt wilt leggen. Je gaat best voor een vloerkleed dat de bestaande kleuren in de ruimte aanvult en niet een dat ermee botst. Als de ruimte overwegend neutraal is, kan je dan weer wel een extra beetje leven toevoegen doormiddel van een tapijt in een leuke kleur of print. Als de kamer al vrij levendig is, kies je best voor een meer ingetogen tapijt om de ruimte niet te overweldigen.

  • Een vloerkleed voor elke levensstijl

Bij het kiezen van een vloerkleed is het ook belangrijk rekening te houden met jouw levensstijl. Als je samenwoont met kinderen of huisdieren, wil je iets duurzaam en daarbij een gemakkelijk schoon te maken tapijt. Een laagpolig vloerkleed gemaakt uit synthetische vezels is een goede optie voor gezinnen of personen met huisdieren. Is je huis iets veiliger en bewaard van ongelukjes en huisdierenhaar, dan kan je gaan voor een luxueus of delicaat exemplaar, zoals een zijden of vintage tapijt.

  • Passend in jouw interieur

Als je alle bovenstaande vragen beantwoord hebt, krijg je een idee welk soort vloerkleed in jouw interieur past. Deins echter niet terug om voor een iets gewaagder tapijt te gaan dat in het oog springt. Dit seizoen zijn de vloerkleden met een print, gaande van vintage, Perzisch, Kelim tot Bohemian weer helemaal in. En het beste is: ze passen bij elk soort interieur. Of je nu een liefhebber bent van een strakke en moderne stijl of net een eclectisch interieur, een vloerkleed met een print is een echte blikvanger in huis.

Shoppen maar!

Het kiezen van het perfecte vloerkleed voor jouw leefruimte, slaapkamer of kantoor hoeft niet moeilijk te zijn. Als je deze vijf stappen in gedachten houdt bij het uitkiezen van een vloerkleed, vind je binnen geen tijd het vloerkleed van je dromen. Heb je door deze blog zin gekregen om te gaan shoppen? Maak het jezelf dan lekker gemakkelijk en neem een kijkje op de website van vloerkleden specialist ikwilvloerkleden.nl en bestel het vloerkleed van jouw dromen zo vanuit je zetel. Zij zorgen voor gratis verzending, retour én het perfecte vloerkleed voor in jouw huis.