Verhoog de waarde van jouw woning met een waterontharder

Ben jij op zoek naar manieren om de waarde van jouw woning te verhogen? Je kunt zonnepanelen op het dak plaatsen, het huis extra laten isoleren of kunststof kozijnen laten plaatsen. De meeste manieren leveren echter geen direct merkbaar verschil op maar zijn investeringen voor de lange termijn. Wil je de waarde van jouw woning verhogen met een maatregel die direct verschil oplevert met de oude situatie en veel voordelen biedt? Dan is een waterontharder iets voor jou. Door een waterontharder te laten plaatsen bevat het leidingwater in jouw woning geen kalk meer. De voordelen van het kalkvrije water zijn direct merkbaar.

Geen kalkaanslag op het sanitair

Kalkaanslag kan zelfs de nieuwste badkamers al na een aantal weken oud en haveloos laten lijken. Een waterontharder zorgt ervoor dat het leidingwater dat jouw woning binnenstroomt geen kalk meer bevat. Dat betekent dat kalkaanslag in de badkamer niet langer aan de orde van de dag is. Onthard (kalkvrij) water heeft als bijkomend voordeel dat het een ontkalkende werking heeft, waardoor nog aanwezig kalkaanslag als sneeuw voor de zon verdwijnt. Door te kiezen voor een waterontharder staat u niet langer wekelijks te boenen om die hardnekkige kalklaag te laten verdwijnen, blijft uw badkamer netjes en fris en kunt u overal in uw woning genieten van heerlijk zacht water.

Geen ketel- en leidingaanslag

Een ander, groot voordeel van een waterontharder is het feit dat ketel- en leidingaanslag verleden tijd zijn. Hard (kalkrijk) water zorgt ervoor dat er kalkaanslag optreedt in de leidingen en de ketel. In het ergste geval kunnen de leidingen dichtslibben, met dure reparatiekosten tot gevolg. Door een waterontharder te laten plaatsen bevat het water dat jouw woning binnenstroomt geen kalk meer, waardoor de aanwezige aanslag niet verergert en na verloop van tijd zelfs verdwijnt, dankzij de ontkalkende werking van zacht water.

Lagere energiekosten

Een waterontharder heeft veel voordelen. Sommige daarvan zijn direct merkbaar, andere voordelen zijn na verloop van tijd merkbaar. Eén van die lange termijnvoordelen is het lager uitvallen van de energierekening. Omdat elektrische apparaten die water verbruiken geen last meer hebben van kalkaanslag, hoeven ze minder hard en minder lang te werken om het gewenste resultaat te behalen. Hierdoor gebruiken ze minder energie en valt de energierekening lager uit. Een waterontharder is een waardevolle toevoeging aan jouw woning die het wooncomfort merkbaar verhoogt. Een waterontharder verhoogt het wooncomfort waardoor jouw woning, mocht je het in de toekomst of op korte termijn willen verkopen, meer waard is én tevens aantrekkelijker is voor eventuele kopers.