Uw voortuin stylen doet zo!

Het is misschien niet de plaats waar u zoveel tijd spendeert, maar uw voortuin geeft mensen wel een indruk van uw huis. Daarom is het wel belangrijk om van uw voortuin toch iets leuks van te maken. Daarom worden er in dit artikel een paar tips gegeven waardoor het inrichten van je tuin leuk kan zijn.

Je voortuin is het visitekaartje

Het eerste wat gasten of voorbijgangers van je huis zien is je voortuin, daarom is je voortuin het visitekaartje van je tuin. Zorg er daarom voor dat je je tuin op een stijlvolle manier inricht, en zorg er daarbij ook voor dat dit matcht met het exterieur van je huis en de rest van je straat.

Functie voortuin

Als eerste is het belangrijk om te bepalen wat jij allemaal doet in de voortuin. Het is daarom belangrijk om jezelf een paar vragen te stellen, Zit je graag in de voortuin?, gebruik je het om fietsen te plaatsen?, gebruik je de voortuin om vuilnisbakken te stallen? Dit soort vragen zijn belangrijk om aan je jezelf te stellen voordat je begint aan het nieuwe ontwerp van je voortuin.

Combinatie groen met tegels

Wil je een onderhoudsvriendelijke voortuin creëren of wil je juist veel kleur en groen zien in je voortuin? Als je geen zin hebt om veel tijd te besteden aan je voortuin dan is het een goede optie om je tuin te bestraten. Het enigste nadeel hiervan is dat bestraten nogal weleens als ongezellig kan overkomen. Daarom raden wij je aan om te kiezen tussen een combinatie van groen en bestrating.

Kleurgebruik

Bij het kiezen van de kleur van je planten en bloemen moet je goed rekening houden met de architectuur van je huis. Je zou bijvoorbeeld kunnen kijken naar de kleur van de kozijnen, wil je deze kleur laten matchen met je bloemen en planten? Op deze manier kun je namelijk zorgen voor een eenheid in de stijl van je tuin met het huis. Om vervolgens de inrichting van je huis echt af te maken kun je kiezen voor een leuke accessoire erbij zoals een staande brievenbus in je voortuin.