Tover jouw nieuwe tuin om in een terras

Ga je verhuizen en wil je het optimale uit de tuin van jouw nieuwe woning halen? Er zijn verschillende manieren waarop jij jouw tuin zou kunnen inrichten. Je kunt natuurlijk een moestuin in jouw tuin realiseren of je kunt in jouw tuin de natuur de overhand laten hebben en van jouw tuin een plek maken waar dieren, zoals vogels en insecten tot aangetrokken worden en hier kunnen eten, rusten of broeden. Een andere mogelijkheid is om jouw tuin om te toveren tot een heerlijk terras. In dit artikel geven wij jou een aantal tips voor hoe je jouw tuin kunt inrichten als jij het leven van binnenshuis, graag naar buitenshuis zou willen verplaatsen.

Buiten eten

Wanneer het weer het in ons kikkerlandje het toelaat, is het natuurlijk heerlijk om met het gezin of met de gasten lekker buiten te lunchen of te dineren. Om het leven van binnen naar buiten te verplaatsen, is het dan ook een must om een eetplek in de tuin te maken. Het plaatsen van een tuinset, bestaande uit een eettafel en stoelen, is dan ook essentieel. Het eetgedeelte van jouw tuin kun je weer tot een hoger level brengen door een buitenkeuken aan te leggen. Hier kun je tijdens de warme zomermaanden lekker koken. Zo wordt de buitenkeuken het middelpunt van de gezelligheid van jouw tuin. Is een hele buitenkeuken toch buiten het budget of laat de ruimte dit niet toe? Kijk dan bijvoorbeeld naar barbecues. Met de eettafel onder een parasol en een barbecue heb jij al gemakkelijk een fijne eetplek voor buiten gecreëerd. 

Het hele jaar door ontspannen in de tuin

Aan een terras kan een gedeelte om lekker onderuit te liggen niet ontbreken. Probeer van een andere hoek in jouw tuin een fijne hoek te maken waar je kunt ontspannen. Denk bijvoorbeeld aan een loungeset waar je lekker onderuit kunt zakken terwijl je een boek leest. Een hangmat is hierbij een andere leuke optie die jouw tuin een vakantiegevoel kan meegeven. Ook het toevoegen van planten en groen zal er voor zorgen dat jouw tuin een ontspannend gevoel zal afgeven. Bestaat de ondergrond van jouw tuin bijvoorbeeld voornamelijk uit tegels? Zorg dan dat je extra potten met mooie, grote planten neerzet. Verder zijn er natuurlijk genoeg dagen waarbij het weer tegenvalt en je toch even het huis uit zou willen om in de buitenlucht tot rust te komen. Met een overkapping en een  terrasverwarmer boven jouw loungeset kun jij het hele jaar door ontspannen in je tuin. Ook zal je met een vuurkorf of plek waar een kampvuur gemaakt kan worden, van jouw tuin een plek maken waar je tijdens een frisse avond toch gezellig kunt relaxen. 

Wil jij je tuin omtoveren tot een terras? Dan kunnen een eetplek en een hoek om te ontspannen niet ontbreken. Met een buitenkeuken en een fijne, overdekte ontspanningshoek kun jij jouw tuin het hele jaar door gebruiken als een leefruimte in de buitenlucht.