Tips om inspiratie op te doen voor je interieur

De laatste jaren zijn er steeds meer mensen verhuisd naar regio’s buiten de randstad, blijkt uit cijfers van het CBS. Met de gekte op de huizenmarkt is dat niet heel vreemd. In provincies als Drenthe, Overijssel en Gelderland staan grotere huizen met meer (buiten)ruimte te koop voor in verhouding lagere prijzen.

Een nieuwe woning inrichten is voor veel mensen vooral erg leuk. Toch weet niet iedereen waar hij of zij moet beginnen met het kiezen en inrichten van een interieur. Kun je wel een beetje hulp gebruiken? In dit artikel lees je enkele tips waar je inspiratie op kunt doen voor je interieur, waaronder in de krant en op social medium Instagram.

Inspiratie opdoen in magazines en kranten

Wat misschien wel het leukst is om te doen, is om offline op zoek te gaan naar de nodige inspiratie. Misschien deed je het vroeger ook al wel: door kranten en magazines bladeren om de nieuwste trends te ontdekken. Er bestaan talloze woonbladen met themanummers, binnenkijkers en tips en tricks voor wonen waar je gegarandeerd leuke ideeën voor je eigen woning van krijgt. Wat ook zeker een aanrader is, is de zaterdagbijlage van de krant. 

Regelmatig vind je daar een interview of een binnenkijker met iemand die meer van zijn of haar (klus) woning laat zien. Koop een paar losse nummers of ga voor een proefabonnement bij Proefabonnementkrant.com om te kijken welke krant de beste match is voor jouw smaak. Pak er een schaar bij en knip de leukste stukjes uit. Die stukken kun je eventueel gebruiken voor een moodboard waarop je al je wensen, kleuren en trends verzameld.

Plaatjes kijken op Pinterest voor inspiratie

Ben je niet zo van het neuzen in bladen en zit je liever achter je laptop of tablet? Geen zorgen; ook in dat geval is er volop inspiratie te vinden voor je interieur. De laatste jaren zijn er ontzettend veel social media kanalen bijgkomen. Eén daarvan is Pinterest, een medium waar je online moodboards kunt maken met foto’s van jezelf en andere gebruikers. Pinterest is dé online plek waar je inspiratie kunt vinden voor alles wat je wil. 

Naast wooninspiratie vind je hier lekkere recepten, kledingtips en tips voor te gekke bestemmingen. Kortom: een website die je echt moet gebruiken wanneer je wel wat advies en inspiratie kunt gebruiken. Op Pinterest vind je overigens niet alleen afbeeldingen van volledig ingerichte woningen, maar ook van verbouwingen of bepaalde woonstijlen en meubels. Weet je dus een beetje welke stijl je tof vindt dan kun je daar in de zoekfunctie gemakkelijk op zoeken. Vervolgens krijg je duizenden beelden waaruit je inspiratie op kunt doen.

Volg influencers en bloggers die met interieur bezig zijn

Over social media gesproken; er is nóg een manier waar je volop inspiratie op kunt doen voor je woonkamer, slaapkamer of thuiskantoor en dat is via Instagram. Op Instagram vind je allerlei leuke accounts van influencers en bloggers (of vloggers) die bezig zijn met interieur en wonen. Zij maken dagelijks story’s en feed content over de laatste trends of producten en/of meubels die ze hebben uitgeprobeerd. 

Weet je nog niet zo goed welke stijl je zelf mooi vindt in huis of heb je hulp nodig bij het inrichten van een kleine ruimte? Check dan zeker dit lijstje met prachtige interieur-accounts op Instagram dat online glossy Elegance afgelopen jaar samenstelde. Natuurlijk kun je ook zelf op zoek gaan naar leuke mensen met goede smaak om te volgen. Via de zoekfunctie in Instagram kun je met de zoekwoorden ‘wonen’ en ‘interieur’ al een heel eind komen.

Kijk televisieprogramma’s die woongericht zijn

Is het lezen van kranten en magazines en het gebruiken van internet voor wooninspiratie nog niet genoeg? Voeg daar dan nog een activiteit aan toe: het kijken van televisieprogramma’s die woongericht zijn. Dat kan van alles zijn: van programma’s waar make-overs te zien zijn tot aan shows van bijvoorbeeld VT Wonen. Wat ook zeker een aanrader is, zijn programma’s waarbij mensen blind huizen kopen. 

Waarom dat juist een tip is wanneer je zelf op zoek bent naar inspiratie voor je interieur? Om te zien wat er gedaan kan worden met een oude(re) woning zonder dat men zelf een idee had wat ze te verwachten stond. Ook al weet jij wel wat voor huis je gekocht hebt, kan dit alsnog een hele creatieve manier zijn om inspiratie te krijgen voor het inrichten van je eigen woning. Kortom: ga er even goed voor zitten en je zult zien dat je op diverse plekken, online en offline, volop interieurinspiratie kunt vinden voor het realiseren van je droomhuis.