Sfeer creëren in je huis met zonwering

Zonwering is niet alleen ontzettend handig om fel zonlicht buiten te houden, maar het geeft ook gewoon heel veel sfeer aan je huis of kantoor. Zonweringen zijn tegenwoordig verkrijgbaar in allerlei verschillende soorten, kleuren en materialen. Of je je woning nou een warme luxueuze of een moderne uitstraling wil geven, het is allemaal mogelijk. Ben je benieuwd hoe je sfeer kunt creëren met zonwering in je huis? In deze blog vertellen we je hoe je dit doet!

Zonwering passend bij het interieur in de woonkamer

In de woonkamer kan zonwering heel bepalend zijn voor de sfeer. Vooral als je veel ramen hebt, is zonwering heel bepalend voor de uitstraling van je huis. Het beschermt je niet alleen tegen fel zonlicht, maar geeft ook een heel nieuw gezicht aan je woonkamer. Er zijn verschillende soorten zonweringen die allemaal een eigen stijl uitstralen. Zo is er altijd een zonwering die goed bij je interieur past. Heb je een landelijk interieur? Dan is het prachtig om te kiezen voor zonwering van natuurlijke materialen zoals hout en stof. Voor een barok interieur kun je juist beter kiezen voor royale structuren. En heb je een simplistisch modern interieur? Dan kun je bijvoorbeeld kiezen voor stijlvol wit.

Zonwering van Senft in de badkamer

Misschien zou je het niet zo snel denken, maar ook in de badkamer kun je ontzettend veel sfeer creëren door het gebruik van zonwering. De juiste zonwering kan namelijk het gevoel creëren alsof je in een wellnessruimte zit. Kies bijvoorbeeld voor shutters die gemaakt zijn van hout. Shutters zijn ook geschikt voor ramen met afwijkende vormen en kunnen geheel passend worden gemaakt. Zo blijft de bijzondere vorm van het raam gewoon zichtbaar. De houten shutters zorgen voor een goede akoestiek en een warme uitstraling. De zonwering van Senft wordt gemaakt van ecologisch verantwoord hout en zijn fraai afgelakt. Hierdoor zijn ze makkelijk schoon te houden, wat wel zo fijn is in de badkamer!

Afwijkende ramen in de slaapkamer

Heb je een afwijkend raam in je slaapkamer, zoals een schuin, gekanteld of bewegend raam? Ook hiervoor is het geen enkel probleem om zonwering te laten plaatsen. Kies bijvoorbeeld voor plissé of duette shades voor deze ramen. Zo ziet je slaapkamer er niet alleen prachtig uit, maar wordt de zon ook nog eens lekker tegengehouden!

Kantoor

Heb je een kantoor aan huis? Ook dan is zonwering heel belangrijk. Om fijn te kunnen werken moet je namelijk niet worden verblind door fel zonlicht. Met de juiste binnenzonwering heb je de sfeer, de lichtinval en de hoeveelheid privacy zelf in de hand. Bovendien kan de juiste zonwering een moderne, zakelijke of vriendelijke uitstraling geven aan je kantoor. En dat is wel zo fijn als je klanten ontvangt op deze plek!