Prijsstijging in het derde kwartaal op de woningmarkt zet door

Ben je aan het overwegen om je woning te verkopen? Dit is het juiste moment! De afgelopen maanden hebben we een opvallende prijsstijging gezien in de woningmarkt, met name in het derde kwartaal. Dit biedt een unieke kans om van deze trend te profiteren en een aantrekkelijke verkoopprijs te realiseren. De vraag naar woningen blijft hoog, terwijl het aanbod onvoldoende lijkt te zijn om aan de behoefte te voldoen. Wacht niet langer en zet de eerste stap naar een succesvolle verkoop. Dit is jouw kans om in te spelen op de gunstige marktcondities en een maximaal rendement uit je woning te halen!

De vastgoedmarkt laat een indrukwekkende groei zien met het hoogste aantal transacties in de afgelopen vier jaar: 37.000 woningen zijn verkocht, wat een stijging van 10,9% betekent ten opzichte van vorig jaar.

Hoge vraag naar appartementen

Appartementen zijn bijzonder gewild, met een verhoging van 18,9% in het aantal verkopen. De prijzen lijken zich te stabiliseren, met een kwartaalstijging van slechts 0,4%. De gemiddelde transactieprijs voor een woning bedraagt nu 473.000 euro, een lichte stijging van 2.000 euro vergeleken met het voorgaande kwartaal. Dit is echter aanzienlijk minder dan de 7,7% stijging die we eerder zagen.

Aanzienlijke stijging in woningverkopen in Limburg

In de provincie Limburg is er een opvallende stijging in het aantal woningtransacties. In vergelijking met een jaar geleden zijn er bijna 25% meer huizen verkocht, wat een significant hogere stijging is dan het landelijke gemiddelde van +11%. Vooral de regio's Noord- en Midden-Limburg laten positieve resultaten zien. De voornaamste reden voor deze toename in verkopen is het ruime aanbod van beschikbare woningen. Er zijn veel huizen te koop aangeboden, en door de sterke vraag worden deze snel door kopers opgepakt (Cijfers NVM).

Doorlooptijd van de woning

De verkoop van woningen verloopt nog steeds razendsnel. Momenteel duurt het gemiddeld slechts vier weken om een woning te verkopen, met slechts 28 dagen tussen het moment van verkoop en de ondertekening van de koopovereenkomst door de makelaar. Maar liefst 90% van de woningen wordt binnen een kwartaal verkocht.

Overweeg je de verkoop van je woning? Maak gebruik van HuisPortaal en bespaar duizenden euro's aan makelaarskosten. Met onze diensten verkoop je je woning snel en eenvoudig, zodat je het maximale uit je investering haalt!