Positief besluit van jouw vergadering? Dat heb je helemaal zelf in de hand!

Kijk, ruimte voor improvisatie mag er altijd zijn, hoor. Maar het is toch het allerbeste om niets aan het toeval over te laten? Dat hoeft ook niet wanneer jij de perfecte plek kiest om te vergaderen! De Tweede Kamer is de bekendste vergaderlocatie van Den Haag en zelfs van Nederland. Die is er geheel op ingericht om resultaten te boeken. Jammer dat die altijd is volgestouwd met politici die mekaar continu in de haren vliegen, maar qua interieur is er helemaal niks mis mee. Er is immers plek voor iedereen en de indeling laat ook weinig te wensen over. Kamerleden kunnen immers zo uit hun stoel komen en naar die bekende lessenaar stappen. Maar goed. Ook jij wilt vergaderen in onze hofstad, maar zult wel moeten uitwijken naar een andere plek dan de Tweede Kamer, want die is al bezet! Waar moet jouw vergaderlocatie minimaal aan voldoen?

Omgeving

Onderschat het belang van een inspirerende omgeving niet! Of jullie nu alleen als team vergaderen of ook een partij tegenover je hebben zitten waarmee jullie zaken willen gaan doen, je zult altijd willen dat de speer perfect is. En blijft! Kies daarom altijd voor een vergaderruimte die ene positieve weerslag heeft op alle aanwezigen. Zorg ervoor dat jouw ideale zaal voldoende licht heeft, het liefste natuurlijk licht van de zon dat door de ramen naar binnen stroomt. De ruimte zou niet kaal moeten zijn maar ook niet te druk.

Ruimte

Over ruimte gesproken, weet je al hoeveel mensen er komen? Kijk van te voren goed of de locatie van jouw dromen wel plek heeft voor iedereen die aanwezig dient te zijn! Ook moet over de opstelling van tafels en stoelen worden nagedacht.

Bereikbaarheid

Of de plek waar jullie om de tafel gaan nou binnen of buiten jullie stad ligt, iedereen moet er gemakkelijk kunnen komen met openbaar dan wel eigen vervoer. In dat laatste geval moet er dus ook voldoende parkeerplek aanwezig zijn.

Faciliteiten

Wellicht hebben jullie diverse audiovisuele hulpmiddelen die jullie mee willen nemen. Idealiter zijn die bij jullie locatie in Den Haag al aanwezig! Ga na wat je nodig hebt en controleer vervolgens of al deze onderdelen niet al door de beheerders worden aangeboden.

Catering

Zoals je zelf wellicht maar al te goed weet, maakt een vergadering hongerig. Zeker wanneer die lang duurt! Dus wil je catering laten aanrukken, vanaf de locatie zelf of van buitenaf. Wederom, controleer wat de mogelijkheden van het zalencomplex zelf zijn op dit gebied. Alvast heel veel succes met vergaderen! Wil jij nou ruimte besparen op de werkvloer? Bekijk dan eens de mogelijkheden met een hoekkast.