Met deze tips sluit jij jezelf nooit meer buiten

Ben jij iemand die van nature vergeetachtig is? Dan zijn er vast en zeker veel horrorscenario’s door je hoofd gesloten vanwege deze eigenschap. Een van de horrorscenario’s is dat je vergeten bent de sleutels van je huis mee te nemen terwijl je de voordeur al dicht hebben gedaan. Wat nu? Wij zullen je in dit artikel een flink eind op weg helpen. Je leert hier namelijk precies wat je kunt doen om jezelf nooit meer buiten te sluiten.

Hanteer een vaste routine en opbergplek wanneer je binnenkomt

In de eerste plaats is het belangrijk dat je altijd een vaste routine en opbergplaats hanteert als je binnenkomt. Zorg ervoor dat je sleutels altijd in dezelfde plek worden opgeborgen of bewaard, zodat je ze nooit meer kwijt raakt. Als je binnenkomt, zorg er dan voor dat je altijd even controleert of je sleutels in de juiste plek zitten. Je hoeft hiervoor niet minutenlang de tijd te nemen, maar een korte check is al meer dan voldoende.

Plaats een reserve sleutel buitenshuis

Ten tweede kan het helpen als je een reserve sleutel buitenshuis plaatst. Dit kan bijvoorbeeld in een klein vakje aan de buitenzijde van de voordeur of zelfs bij een buurman of -vrouw. Op deze manier heb je altijd een back-up als je jezelf toch buitensluit. Zorg er echter wel voor dat niemand anders weet waar de reserve sleutel ligt, om misbruik te voorkomen.

Gebruik een keyfinder

Tot slot kan het ook handig zijn om een keyfinder te gebruiken. Dit is een klein apparaatje dat je aan je sleutelbos hangt en waarmee je de verloren sleutels gemakkelijk terug kunt vinden. Je hoeft alleen maar je telefoon te gebruiken om de locatie van je sleutels te traceren. Dit is een uiterst handig hulpmiddel en zeker het overwegen waard als je regelmatig vergeten bent waar je sleutels zijn.

Met deze tips sluit jij jezelf nooit meer buiten. Als je er zeker van wilt zijn dat je de sleutels altijd binnen handbereik hebt, kun je een van bovenstaande opties gebruiken om jezelf te beschermen tegen buitensluiting. In het ergste geval kan je nog altijd een locksmith gebruiken. Vergeet dus nooit meer je sleutels en sluit jezelf nooit meer buiten met deze tips.