Met deze stylingtips zet je de verkoop van jouw huis in stroomversnelling

De huizenmarkt is de laatste jaren behoorlijk intens geweest. De afgelopen maanden merken we echter dat er een verandering plaats aan het vinden is. De huizen gaan niet meer over de toonbank als warme broodjes, en ook de rentes zijn aan het veranderen. Wanneer je jouw woning gaat verkopen, wil je natuurlijk dat dit proces voorspoedig verloopt. Potentiële kopers zijn vaak op zoek naar mogelijkheden in een woning. Maar ook het gevoel bij een woning speelt een grote rol bij het wel of niet maken van een 2e afspraak. Je krijgt immers maar één kans om kijkers omver te blazen. Zorg ervoor dat alles er piekfijn uitziet voor een bezichtiging. Met deze stylingtips zorg je ervoor dat jouw woning een streepje voor heeft op andere woningen uit de buurt.

Creëer een gezellige woonkamer

Het gevoel van thuiskomen is voor iedereen anders. Maar er zijn wel een aantal dingen die een huis sfeervol maken en die ervoor zorgen dat kijkers zich welkom en op hun gemak voelen. Hierbij kan je denken aan een aantal mooie, knusse kussens voor op de bank. Een prachtige kleurrijke bos bloemen voor op de eettafel, en kaarsen voor de sfeer. Zorg er wel voor dat het niet té wordt, want dat kan weer rommelig overkomen.

Zorg voor voldoende lichtinval

Een donkere woning wordt vaak als een minpunt gezien. Zorg er dus voor dat er zoveel mogelijk natuurlijk licht naar binnen kan schijnen. Maak de gordijnen open, trek de rolluiken omhoog en laat het licht zijn werk doen. Zorg er ook voor dat de ramen schoon zijn, zo oogt je huis ook lichter en schoner. Heb je de pech dat de bezichtigingen plaatsvinden op een donkere, druilerige winterdag? Zorg dan voor voldoende sfeerverlichting. Dit creëert een warm en knus gevoel op de donkere dagen van het jaar.

Fris de hele woning op

Voordat er potentiële kijkers je woning komen bezichtigen is het belangrijk om zelf met een kritische blik de woning te bekijken. Is de verf op bepaalde plekken vies of beschadigd? Overweeg dan om een nieuw likje verf op de muur te smeren. Het is een kleine investering maar zorgt voor een veel beter aanblik. Daarnaast is het belangrijk om te zorgen voor een opgeruimde en schone woning. Zorg ervoor dat er geen rommel in de hoeken ligt en maak de vloeren leeg en schoon. De badkamer dient natuurlijk goed gepoetst te zijn en een hoteluitstraling werkt hierbij positief. Hierbij kun je denken aan enkele shampoos en netjes opgevouwen handdoeken. Ook een opgeruimde keuken zorgt voor een verzorgde en nette uitstraling.

Zet meubels zo ruim mogelijk neer

Zorg ervoor dat je woning niet te vol gepropt is en dat je meubels ruim opstelt. Op deze manier oogt de ruimte een stuk groter. Potentiële kopers krijgen zo een goede indruk van de oppervlakte van de woning. Zorg er daarnaast voor dat je de woning zo neutraal mogelijk houdt. Haal overtollige decoratie weg en zorg dat het niet te vol staat. Heb je huisdieren? Dan is het aan te raden om spullen van huisdieren op te ruimen en het dier even naar de buren te brengen. Dit kan een afknapper zijn voor kopers.  

Denk ook aan buitenshuis

Het allereerste dat kijkers zien wanneer ze aankomen bij jouw woning is de voortuin. Zorg ervoor dat deze er netjes en verzorgd bij ligt. Heb je ook een achtertuin? Zet dan een leuke tuinset neer met een aantal gezellige kussens of dekentjes. Zo kunnen potentiële kopers meteen zien dat je hier heerlijk buiten kunt zitten in de zomermaanden. Vergeet niet dat de buitenruimtes net zo belangrijk zijn als de binnenkant van de woning.  

Investeer slim

Wil jij voordat je de woning in de verkoop zet nog investeringen doen om te zorgen voor een flinke waardevermeerdering? Zorg er dan voor dat je de juiste investeringen doet. De beste manieren om de waarde van een woning te verhogen is door te investeren in duurzaamheid & isolatie. Schilderwerk, kozijnen, het dak en de algehele afwerking van de woning. Het investeren in een badkamer of keuken zorgt voor minder waardevermeerdering omdat je hier ook te maken hebt met smaak. Misschien heeft de toekomstige bewoner wel een hele andere smaak dan jou en wordt die prachtige nieuwe keuken er zo weer uit gesloopt. 

Achterstallig onderhoud

Je kent het vast wel, van die kleine klusjes die veel te lang blijven liggen. Die kleine klusjes kunnen uiteindelijk zorgen voor achterstallig onderhoud waarbij er schade aan de woning ontstaat. Zorg ervoor dat de woning netjes onderhouden is en er geen verborgen gebreken zijn.