Je huis verkopen in Amsterdam? Dit is wat je moet weten

Ben je van plan je huis in Amsterdam te verkopen? Zo ja, dan zijn er een paar dingen waar je rekening mee moet houden. Van het vinden van de juiste makelaar tot het vaststellen van een concurrerende vraagprijs, er zijn veel factoren waarmee je rekening moet houden voordat je je huis op de markt zet. We hebben 8 belangrijke tips op een rijtje gezet die je helpen om je huis snel en voor de best mogelijke prijs te verkopen. Lees verder voor meer informatie! 

#1 Vind een gerenommeerde makelaar 

Het vinden van een ervaren en gerenommeerde makelaar is een van de belangrijkste stappen bij het verkopen van een woning. Onderzoek voordat je beslissingen neemt makelaars in je omgeving en lees recensies van hun vroegere klanten. Je kunt ook vrienden of familieleden om aanbevelingen vragen. Zorg ervoor dat je een Makelaar in Amsterdam Oost vindt die goed op de hoogte is van de plaatselijke markt, en die bereid is hard voor je te werken!

#2 Stel een concurrerende vraagprijs vast 

Door een vraagprijs vast te stellen die zowel realistisch als concurrerend is, kun je ervoor zorgen dat je huis snel en voor de volle waarde wordt verkocht. Overweeg onderzoek te doen naar vergelijkbare woningen in je omgeving om een idee te krijgen van waar andere huizen recent voor verkocht zijn. Een professionele taxatie kan ook nuttig zijn om de werkelijke waarde van je huis te bepalen. 

#3 Bereid je huis voor op bezichtigingen 

Je huis moet er op zijn best uitzien als het snel verkocht wil worden, dus neem voor de bezichtigingen de tijd om elke kamer op te ruimen en grondig schoon te maken. Dit omvat het opruimen van meubels en het opruimen van oppervlakken van persoonlijke voorwerpen of overtollige prullaria. Kleine problemen in huis - zoals gaten in de muren of piepende deuren - repareren helpt ook om een goede indruk te maken op potentiële kopers.

#4 Adverteer online en offline 

Adverteren is essentieel bij de verkoop van een huis, dus zorg ervoor dat je zowel offline (denk aan krantenadvertenties) als online (via Social Media netwerken) adverteert. Dit vergroot de zichtbaarheid voor potentiële kopers, waardoor ze meer mogelijkheden hebben om je woning te bekijken en een bod te doen als ze geïnteresseerd zijn. 

#5 Overweeg professionele foto's en video's

Als het tijd is om je huis online te adverteren, is het altijd het overwegen waard om professionele foto's te laten maken, omdat die meestal meer aandacht trekken dan amateurfoto's (vooral als ze naast andere advertenties worden geplaatst). Professionele video's kunnen ook nuttig zijn; ze geven potentiële kopers een kijkje in hoe het wonen in de woning zou kunnen zijn zonder er zelf ooit een voet binnen te hebben gezet!

#6 Wees bereid om te onderhandelen

Bij het doen van een bod op een woning verwachten kopers vaak dat verkopers zullen onderhandelen over bepaalde punten zoals reparaties of afsluitkosten - wees dus voorbereid! Voordat je in onderhandeling gaat met een potentiële koper, moet je alle mogelijke scenario's doordenken en vooraf bepalen waar je bereid bent compromissen te sluiten, zodat je later tijdens de onderhandelingen niet voor onverwachte verrassingen komt te staan.

#7 Stel relevant papierwerk samen

Wanneer iemand onroerend goed koopt of verkoopt, komt er waarschijnlijk papierwerk bij kijken - zorg er dus voor dat alles in orde is voordat je je huis op de lijst zet! Verzamel alle relevante documenten, zoals koopakten, eigendomsbewijzen en bouwvergunningen zodat potentiële kopers er gemakkelijk bij kunnen wanneer dat nodig is! 

#8 Plan vooruit voor de verhuisdag

Zodra je eindelijk een bod krijgt van iemand die je huis wil kopen, begin dan met de voorbereidingen voor de verhuisdag. Maak lijsten van spullen die moeten worden ingepakt, plan zo nodig verhuizers in, breng nutsvoorzieningen over van het ene adres naar het andere zodat alles soepel verloopt zodra de verkoop is afgerond. De tijd nemen om te plannen hoe en wanneer alles zal gaan op de verhuisdag kan je hoofdpijn, frustraties en kosten besparen. Vooruit plannen houdt rekening met onverwachte vertragingen of ongelukken en stelt je in staat ze op te vangen zonder je gehaast of overweldigd te voelen. Bovendien kun je er door vooruit te plannen voor zorgen dat je meubels in de nieuwe ruimte passen en dat alle benodigde spullen voor de verhuizing aanwezig zijn. 

Een huis verkopen kan een lang en moeilijk proces lijken, maar met een goede voorbereiding hoeft het niet moeilijk te zijn. Met deze 8 tips heb je alle hulpmiddelen voor succes. Dus maak aantekeningen, plan vooruit en vergeet niet - onderzoek gerenommeerde makelaars. Je zult jezelf later dankbaar zijn!