Je huis verfraaien met muurverf

Bij de verkoop van je huis kan het raadzaam zijn om nog eens kritisch te kijken naar de verf op de muur. Indien deze wat verweerd is door de jaren heen of gelig is geworden door het roken is een kleine opknapbeurt aan te raden. Gezien de kleuren muurverf die gekozen worden ook aan smaak onderhevig zijn is het handig om te weten dat groene muurverf de meest populaire kleur is onder de verschillende kleuren muurverf. Op twee, drie, vier en vijf  staan: blauw, grijs, roze en taupe.

Groene muurverf

Groen is de populairste kleur muurverf en binnen dit spectrum zijn er ook verschillende populaire tinten. De populairste tint is grijsgroen, gevolgd door petrol, donkergroen, olijfgroen en mintgroen. Op de onderstaande illustratie zie je de populairste kleur groen van Farrow and Ball, Card Room Green. Dit is een grijsgroene kleur muurverf die veelvuldig wordt toegepast in woonkamers en andere vertrekken binnenshuis.

Grijze muurverf

De op een na populairste kleur binnenshuis is grijze muurverf. Ook hier zijn weer verschillende tinten die erg populair zijn zoals lichtgrijs, grijsgroen, grijsbruin (taupe), grijsblauw en donkergrijs. Een breed gedragen kleur is de Elephant’s Breath. Dit is een warme midden grijze kleur die zich heerlijk rustig op de achtergrond begeeft.

Blauwe muurverf

Indien de kleur blauw gebruikt wordt gaat neigt men vaak naar de donkere tinten. Een in Nederlande veel verkochte kleur is ‘gelders blauw’. Naast het gebruik op muren wordt deze ook gebruikt om meubels mee te verven. De kleur zorgt voor een aangename, warme maar rustige uitstraling binnenshuis. Op de onderstaande illustratie zie je de Little Greene Hick’s Blue.

Roze muurverf

Roze is een veelgebruikte kleur die niet geheel verassend erg populair is voor babykamers en slaapkamers. De populairste tint binnen het roze spectrum is oud roze en hier heeft het merk Little Green een erg mooie kleur in namelijk de Dorchester Pink Mid. Deze zachte kleur doet het erg goed in combinatie met felle meubels.

Taupe muurverf

Naast basiskleuren zoals groen, blauw, roze en grijs is taupe de eerste ‘speciale tint’ waar we allemaal zo gek op zijn. Niet bijzonder want het is een zeer veelzijdige kleur die nooit de boventoon zal voeren. Op de onderstaande illustratie zie je de Little Greene Dash of Soot.

Meer over het verkoopklaar maken van je huis

In onze blog hebbe we een speciale sectie waarin we advies geven voor de inrichting van je huis. Hierbij moet u denken aan relevante zaken zoals kleurgebruik maar ook meubels.