Hoe snel staat geld op rekening na verkoop van je huis?

Is je woning onlangs verkocht, dan wil je het geld natuurlijk zo snel mogelijk na de overdracht op je rekening gestort krijgen. Bij de meeste notarissen kan je namelijk van 1 tot 3 dagen uitgaan, al kan dit enorm variëren per situatie en notaris. Hieronder kom je te weten hoe snel na verkoop van je huis het geld op je rekening staat.

Huis verkocht

Bij de verkoop van een woning komt een verkoopovereenkomst tussen koper en verkoper tot stand. Deze verkoopovereenkomst moet getekend worden door beide partijen en gaat in op moment dat de koper kiest om de wettelijke bedenktijd niet te gebruiken. Huizen worden tegenwoordig vaak ook onder voorbehoud verkocht. Hierbij kan je als koper alle zaken regelen terwijl de notaris aan de slag gaat met het papierwerk.

https://www.huisportaal.nl/blog/wanneer-courtage-van-makelaar-betalen/

Hoe lang duurt het?

De overdracht van de woning gaat via de notaris. Nadat het contract is getekend zal de notaris de akte inschrijven in de openbare registers bij het Kadaster. Het geld wordt binnen een aantal dagen op een derdenrekening ontvangen door de notaris, waarna het geldbedrag binnen 1 dag door de notaris naar jouw rekening over wordt gemaakt. Het proces kan in sommige situaties soms wel 3 dagen in beslag nemen.

Bij appartementen

Gaat het om de verkoop van appartementen in plaats van een woning, dan gelden andere regels waardoor je meestal wat langer moet wachten voordat je het geld van de verkoop van je huis op je rekening zult zien. Bij appartementen wordt de hypotheek van de verkoper eerst afbetaald door de bank en daarnaast moeten ook alle openstaande servicekosten betaald worden aan de VvE. Dit proces kan een aantal dagen in beslag nemen. Het moet je niet verbazen als je 4 tot 6 weken moet wachten tot je het geld van de verkoop van je huis op je rekening ontvangt.

https://www.huisportaal.nl/blog/wat-houden-vve-kosten-in/

Makelaar inschakelen

Het inschakelen van een expert is een slim idee als je sterker in je schoenen wilt staan tijdens de verkoop van je huis. Een makelaar kan namelijk goed onderhandelen, weet alles over de woningbranche, kan optimaal communiceren en heeft een ruim netwerk vol handige connecties rond Nederland. Zo weet je zeker dat je je woning tegen de beste prijs kunt verkopen op een snelle manier. Kies voor het inhuren van een topmakelaar die superieur kwaliteit biedt als je zeker van je zaak wilt zijn.