Hekwerken

Het is belangrijk dat iedereen zich veilig voelt thuis. Gelukkig worden huizen steeds beter beschermd tegen indringers en worden ze steeds veiliger gemaakt. Uit basis van cijfers van de politie blijkt dat het aantal inbraken per dag steeds meer af neemt. Wat een paar jaar geleden nog op de 250 inbraken per dag lag, ligt nu op zo een 125 inbraken per dag. Sloten op de ramen en deuren worden steeds beter gemaakt zodat het voor inbrekers steeds moeilijker wordt om in te breken. Dat je een veilig gevoel wilt kunnen hebben in je eigen huis is vanzelfsprekend, maar hoe kun je het beste je huis en jezelf beschermen tegen inbrekers? Er zijn veel verschillende mogelijkheden om je huis zo goed mogelijk te beschermen. Inbreker

Omheining

Meest bekende en standaard manier is het plaatsen van een omheining. De meeste huizen zijn bijna altijd standaard voorzien van een omheining om de achter- en voortuin heen. Dit voornamelijk voor de privacy maar ook zodat buitenstaanders niet gemakkelijk en onopvallend dicht in de buurt van jou huis kunnen komen. Met een omheining laat je zien dat een bepaald stuk grond van jouw is en waar mensen dus niet zomaar op mogen komen. Je hebt veel verschillende soorten hekwerken. Zo kan je zelf bepalen welk hekwerk het best bij jouw huis past.

Goede sloten

Het is belangrijk dat je om de paar jaar de sloten van je ramen en deuren laat vervangen. Vooral huizen die voor 1999 zijn gebouwd zijn vaak niet voorzien van goede sloten. Dit komt omdat vlak na 1999 een bouwbesluit werd vastgelegd dat elke nieuwbouwwoning in Nederland voorzien moet zijn van inbraak werende ramen deuren.

Alarmsysteem en camerabewaking

Buiten het feit dat een alarmsysteem signalen stuurt naar een meldkamer bij een eventuele inbraak of poging op inbraak, schikt het ook sneller inbrekers af waardoor ze liever een paar huizen verderop een poging doen.