Gratis waardebepaling van je huis aanvragen doe je zo

Een gratis waardebepaling van je huis kan in veel opzichten voor een goede basis van de verkoop dienen. Je hoeft er niets voor te betalen, terwijl er wel een beeld ontstaat van de waarde van de woning. Deze waarde kan van pas komen wanneer je jouw woning voor de juiste prijs op de markt wilt brengen, maar ook om te bekijken waar er eventueel veranderingen aangebracht moeten worden. Zo voorkom je dat jouw woning tegen een te lage prijs weggaat. Bekijk daarom snel hoe je deze bepaling uit kunt laten voeren.

Met een gratis waardebepaling van het huis ontstaat er een beeld

Een gratis waardebepaling van je huis kan bij verschillende makelaars aangevraagd worden. Voornamelijk internetmakelaars bieden deze dienst vrijblijvend aan, waardoor je direct kunt bekijken welke pakketten er nog meer aan te schaffen zijn om jouw woning te verkopen. Deze bepaling wordt gedaan aan de hand van een aantal basisgegevens, waardoor er een eerste beeld ontstaat van de waarde. Je moet wel in het achterhoofd houden dat een gratis bepaling niet gebruikt kan worden voor een hypotheek.

Vrijwel iedere makelaar biedt deze mogelijkheid aan

De gratis waardebepaling van jouw huis is alleen bedoeld om een eerste beeld te krijgen van de mogelijkheden. Een makelaar biedt deze aan, waardoor je vrijblijvend de gegevens in handen kunt krijgen over de woning. Zo zou je deze gegevens op kunnen vragen wanneer je tot de verkoop van een woning over wilt gaan, maar ook wanneer je een woning op het oog hebt en wilt bekijken of de vraagprijs reëel is. Dit kan helpen wanneer je nog twijfels hebt, zonder dat je hierdoor geld verliest aan de aanvraag.

Ga direct aan de slag met het maken van een afspraak

Wanneer je op de websites van makelaars gaat kijken kun je de gratis waardebepaling van het huis direct aanvragen. Hiervoor is altijd een speciale plek op de website ingericht. Je hoeft hiervoor alleen maar een aantal basisgegevens in te vullen, waarna de makelaar contact met je opneemt om alles te bespreken en een afspraak te maken. Wacht daarom niet te lang en zorg ervoor dat je jouw waardebepaling binnen enkele klikken aangevraagd hebt. Zo kun je direct aan de slag met de verkoop van jouw woning.

https://www.huisportaal.nl/blog/waarom-zijn-huizen-zo-duur/