Goede tips om te beginnen met investeren in vastgoed

Investeren in vastgoed kan spannend zijn. Aangezien je nooit weet hoe de markt is of hoe het vastgoed ligt. Hoe vind je mensen die willen huren? Hoe vind je een pand en hoe kom je aan de middelen om het pand te financieren? je wil natuurlijk niet met schulden op de bank komen te zitten. Daarom zijn hier wat handige tips om te beginnen met investeren in vastgoed. 

Allereerst kennis is macht, hoe kun je zo goed mogelijk voorbereid zijn

Zoals in het bovenste kopje ook wel beschreven wordt, kennis is macht. In de bibliotheek, boekhandels en overal op het internet is genoeg te vinden over investeren in vastgoed, wie hier bij aan te nemen en hoe het makkelijkste te financieren is. Op het Internet is er genoeg hierover te vinden. Wel is aan te raden niet zomaar elke tip voor lief te nemen. Zorg ervoor dat je diep genoeg gaat kijken naar hoe mensen het aanprijzen. Investeren in een pand is spannend. Of het nu je eerste pand is of je vijfde pand. Het is een risico, omdat de markt van de ene op de andere dag kan veranderen, dus ben je hier wel van bewust. Nu we genoeg over risico’s hebben geschreven is het goed om je te introduceren aan een aantal stappen voor het investeren in vastgoed. 

Stappen die het makkelijker maken om te investeren in vastgoed

Stap 1: Zorg ervoor dat je goed bent geïnformeerd over het investeren in vastgoed. Dit kan door boeken, het internet of iemand in je netwerk die al investeert in vastgoed. Stel vooral zoveel mogelijk vragen om te kijken of het bij je past.

Stap 2: Kijk naar de locale markt. Wat is er in jouw omgeving beschikbaar, wat voldoet aan jou wensen. Kijk ongeveer naar panden die maximaal rond de 30 à 45 minuten verder zijn van je woonplaats. Hier kun je ook een aankoopmakelaar voor nemen, waarmee je samen gaat kijken naar of het investeren in vakantiepark in de omgeving überhaupt wel interessant is. 

Stap 3: Bereken het bruto aanvangsrendement: dit doe je door te kijken naar de bruto jaarhuur, dit delen door de aankoopsom, keer honderd procent. Zo weet je of het rendabel is om te huren en of het past bij het bedrag wat je voor jezelf in acht wilde nemen. 

Stap 4: Kijken naar de kosten die bij de panden komen en vooral ook veel gaan kijken naar panden, snuffel bijvoorbeeld al een keer bij landgoedvanmaasenwaal.nl/ . Of kijk op verkoopwebsites naar type panden die je wil gaan kopen. 

Stap 5: Hier is het belangrijk om de kosten allemaal op een rijtje te krijgen en te kijken of het echt bij u past om te investeren in vastgoed.