Geld besparen op uw energierekening met deze tips

In de wintermaanden zitten we er graag allemaal lekker warmpjes bij. Lekker knusjes op de bank met kaarslicht en onze favoriete serie op de TV. Om het ons lekker behaaglijk te maken, draaien we de verwarming open om een aangename temperatuur in de kamer te krijgen. We verbruiken echter meer energie met elkaar dan daadwerkelijk noodzakelijk is. Kassa voor de energieleveranciers die gretig gebruik maken. Pech voor ons als de energierekening op de mat valt. Daarom hieronder een aantal tips die helpen bij het besparen van energie. Ook nog eens goed voor het milieu!

De gemakkelijke tips

Er zijn een aantal kleine tips die heel gemakkelijk aan te pakken zijn zonder dat hier heel veel extra’s aandacht aan besteedt hoeft te worden.
  1. In veel huishoudens staan er kachels aan in ruimtes waar op dat moment niemand zich bevindt. Je bent dus voor niks aan het stoken. Door de radiator maar licht te laten bespaar je een hoop energie. Draai de verwarming nooit helemaal uit. De buizen kunnen dan kapotvriezen als het erg koud is buiten.
  2. Sluit de ruimtes goed af. Veel woningen hebben deuren tussen de woonkamer, hal en/of keuken. Door de deuren open te laten staan gaat de warmte uit de ruimte verloren. In de woonkamer wil je het lekker behaaglijk hebben omdat je daar voor een langere periode zit. In de hal hoeft dat niet.
  3. Draag sloffen in huis. Mensen hebben het vaak koud doordat hun voeten koud zijn. Door zelf sloffen te dragen is het lichaam warmer en hoeft de kachel minder hoog gestookt te worden.

Isolatietips

Veel warmte gaat ook verloren doordat huizen niet goed geïsoleerd zijn en kou zich van buiten naar binnen wurmt. Door uw woning goed te isoleren kan koude lucht niet naar binnen en warme lucht niet naar buiten.
  1. Veel woningen kunnen de spouwmuur isoleren. Een spouwmuur bestaat uit twee delen waartussen ongeveer 6 centimeter aan lucht ruimte zit. Door deze ruimte te vullen met spouwmuur isolatiemateriaal kan kou minder makkelijk naar binnen.
  2. Een andere plek waar veel warmte verloren gaat is het dak. Warmte stijgt namelijk op en zal uiteindelijk via het dak naar buiten willen. Door dakisolatie aan te brengen gaat er tot wel 75% minder warmte verloren. Dit scheelt aanzienlijk op de stookkosten.
De aanschaf van isolatiemateriaal kost uiteraard geld. Maar uiteindelijk levert het veel meer op door de jaarlijkse besparingen op de energierekening.