Een slimme deurbel voor meer beveiliging

Met een slimme deurbel weet je altijd wie er voor je deur staat. Wil je met de pakjesbezorger of met je visite communiceren? Geen probleem dankzij tweerichtingsaudio. En als je ook nog een slim deurslot hebt, wordt het helemaal leuk. Op welke manier zorgt een slimme deurbel voor meer beveiliging rond je huis?

Je ziet altijd wie er voor je deur staat

Wanneer je een deurbel hebt met een camera erin, kun je altijd zien wie er voor de deur staat. Ook als je in de tuin aan het werk bent of aan het studeren bent. Een slimme deurbel met een app verzendt de videobeelden via het internet. Daardoor kun je op je telefoon zien wie er aanbelt. Ook als je niet thuis bent. Je krijgt dan gewoon een melding op je telefoon, dat er iemand aan de deur staat.

Doordat je deurbel ook meteen opnames maakt, kun je terugkijken wie er voor de deur heeft gestaan. Het maakt niet uit hoe lang het geleden is: deze middag, vannacht of na een week vakantie. Wanneer je systeem ook beelden opslaat in de cloud, kun je tot heel lang geleden terugkijken. Hier moet je vaak wel een abonnement voor afsluiten.

Vaak kun je communiceren via de deurbel

Misschien ken je het nog van vroeger: zo’n gaatje in je deur. Daar kon je doorheen kijken om te zien wie er buiten stond. Dat kun je nu ook, alleen kun je nu ook nog eens communiceren. Steeds meer camera’s hebben namelijk een oplossing voor audio die twee richtingen op gaat. Degene die voor de deur staat kan met jou praten, maar jij kan ook terugpraten. De videodeurbel buiten heeft dan ook een luidspreker.

Vertel de pakketbezorger bij welke buur hij het pakje het best kan afleveren of vertel de colporteur dat je niet van verkoop aan de deur gediend bent. Of vertel je visite dat je er zo aan komt. Een slimme deurbel wordt niet zomaar ‘slim’ genoemd!

Deurbel koppelen met een slim deurslot

Deurbellen zijn steeds vaker onderdeel van uitgebreide smart home-systemen. Wanneer je ook een slim deurslot hebt, kun je deze koppelen aan je slimme deurbel. Met een slim deurslot en een slimme deurbel kun je bekenden altijd binnenlaten. Een vriend die onverwachts voor de deur staat hoeft dan niet meer in de kou te staan. Met een slim deurslot kun je ook een tijdelijke toegangscode maken. Je kunt ook je slimme deurbel gebruiken om eerst te kijken wie er aan de deur staat, en dan pas de deur van het slot te halen.

Wanneer je al deze koppelingen samenvoegt, haal je echt het maximale uit de beveiliging van je huis. Op deze manier hebben inbrekers en ander gespuis geen enkele kans om bij jou binnen te komen.

Je voortuin of oprit bewaken

Met een slimme deurbel kun je altijd je voortuin of oprit bewaken. De camera staat namelijk ook aan wanneer er niemand aanbelt. De ingebouwde camera kun je zo instellen, dat deze automatisch begint op te nemen wanneer er iemand voor het huis langs komt. Zo komt niemand meer ongemerkt je voortuin in. Of er nu op de bel is gedrukt of niet: je camera neemt op. Daarmee is je slimme deurbel ook meteen een beveiligingscamera.

Met een slimme deurbel krijg je dus een veiliger gevoel. Wil je de beelden terugkijken? Dat kan gewoon in de app van je deurbel. En wanneer je niet thuis bent, kun je op locatie live meekijken met wat er nu bij je huis gebeurt.

Hoor de bel overal in huis

Met een ouderwetse deurbel had je het probleem dat je de bel niet overal in huis kon horen. Of je moest er al eentje hebben die oorverdovend was. Ook geen pretje. Een slimme deurbel geeft je een pushnotificatie op je telefoon als er iemand aan de deur staat. Daarnaast rinkelt er natuurlijk ook nog een bel. Op die manier weet je altijd wanneer iemand voor de deur staat.

Klus je op zolder met je radio aan? Geen probleem, de slimme deurbel zorgt ervoor dat je telefoon in je broekzak begint te trillen. Toch liever de traditionele gong? Ook dat is geen probleem: je kunt meerdere gongs gebruiken op één deurbel. Zet er bijvoorbeeld eentje boven en eentje beneden neer.