Een nieuwe vloer voor jouw droomhuis!

Heb jij jouw droomhuis weten te bemachtigen? Dan allereerst van harte gefeliciteerd! Een prachtige stap, maar een droomhuis is natuurlijk niet compleet zonder de perfecte vloer. Wat is echter die perfecte vloer voor jouw specifieke woning? In dit artikel gaan wij wat dieper in op enkele aspecten om rekening mee te houden bij het maken van jouw keuze. Wel zo makkelijk!

Welke woonstijl heb jij voor ogen?

Misschien een ietwat voor de hand liggend onderdeel om rekening mee te houden, maar uiteraard is het handig om rekening te houden met de woonstijl en het interieur dat jij voor ogen hebt voor jouw droomhuis. Een klassieke vloer zal niet altijd passen in een strak, modern of industriële woning. Hou hier dus direct al rekening mee wanneer je de verschillende mogelijkheden gaat bekijken.

Zijn er factoren om rekening mee te houden?

In veel gevallen zijn er bij huizen specifieke factoren om rekening mee te houden wanneer je een keuze gaat maken in het soort vloer dat je wilt gaan (laten) leggen in de woning. Eén van deze factoren is bijvoorbeeld vloerverwarming. Niet alle vloeren gaan even goed samen met vloerverwarming en dus is het hierbij aangeraden om goed te letten op de warmteweerstand van de vloer die jij op het oog hebt.

Een plak PVC vloer gaat over het algemeen bijvoorbeeld het beste samen met een vloerverwarming, alhoewel andere vloerensoorten hier ook grote sprongen in maken de afgelopen jaren. Daarnaast kan het zo zijn dat je moet voldoen aan bepaalde geluidsreducerende eisen, bijvoorbeeld wanneer het gaat om een appartement.

Zelf leggen of laten leggen?

Ben jij zelf handig of helemaal niet? Ook dit is een element om rekening mee te houden. Een laminaatvloer of een click PVC vloer laten zich over het algemeen relatief eenvoudig leggen en dit kunnen veel mensen dan ook zelf.

Een plak PVC vloer is echter vaak een stapje ingewikkelder omdat er bij een dergelijke vloer vaak een super egale ondergrond moet zijn en er vaak egalisatie noodzakelijk is. Een stukje vakmanschap dus.

Vraag altijd advies op maat

Twijfel je nog waar jij in jouw situatie nu echt verstandig aan doet? Kies je toch voor een plak PVC vloer of ga je de vloer zelf leggen en wil je liever laminaat? Laat je dan altijd voorzien van advies op maat door een specialist.

Een vloerenwinkel zoals bijvoorbeeld Solza.nl kan je in dergelijke situaties altijd helpen.