Een licht in het donker

Nu de koude maanden hun intreden weer hebben gedaan en het buiten steeds vroeger donker begint te worden staan de lampen steeds vaker en langer aan. Met een deken, een goed boek en een kop thee zitten we 's avonds op de bank. Maar er ontbreekt nog iets. Iets dat zoveel extra diepte en sfeer kan brengen aan onze woning. En dat is die ene mooie design lamp! Maar waar moet je naar kijken? Welke lamp past binnen welk interieur? Goed dat je dit vraagt want vaker binnen zitten betekent ook dat we meer willen doen om onze woning sfeervol en stijlvol te maken zodat we optimaal kunnen genieten.

Sfeervol design

Laten we eerst een misvatting de wereld uit helpen. Een design lamp hoeft niet duur te zijn. En hoewel je iets meer betaalt dan voor een lamp die je bij een groot woonwarenhuis kunt krijgen, zie je dit 100% volledig terug in jouw interieur. Waar het bij een design lamp vooral om draait is de kwaliteit van het materiaal, de esthetische waarde en visie van de ontwerper die deze toegankelijk wilt maken voor ieder huishouden of bedrijfsruimte. Zo heeft Artemide een lijn aan tijdloze lampen met een enigszins industriële look en feel dat goed te combineren is binnen zowel een klassiek interieur als een moderne woning. Maar wil je echt een statement maken dan heeft Milanese designer Paolo Rizzatto een uiteenlopende collectie hang, sta, wand en tafel lampen die door iedereen direct gezien zullen worden en de ruimte transformeert tot een uitdagende en wel besproken beleving aan licht en design die een sfeer neerzetten waarvan je volop geniet.

Maar een designer die allerminst niet mag ontbreken is Louis Poulsen. Tijdloos, klassiek, modern en eigentijds design met een lamp geschikt, niet alleen voor elke ruimte maar specifiek voor de sfeer die deze ruimte moet bieden.

Spelen met licht

Wanneer je op zoek gaat naar de perfecte design lamp bedenk dan welke functie deze moet vervullen. Wil je een lamp die functioneel moet zijn of ben je op zoek naar een lamp die decoratief tot zijn recht komt in jouw woning? Ga op zoek naar welk effect je wilt bereiken door te spelen met licht. Een hanglamp kun je gebruiken als eyecatcher in de ruimte en kan tegelijk ook een functionele rol spelen. Met sta lampen en wandlampen kun je mooie, huiselijke sferen creëren wanneer het net nodig is om de hele ruimte te verlichten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de zit hoek of achtergrond verlichting wanneer je op de bank tv kijkt of gezellig aan tafel zit. Met een lamp boven de tafel zorg je voor voldoende functioneel licht wanneer de overige lampen voor extra sfeer zorgen. Dit principe is toe te passen in iedere ruimte, zelfs in het toilet of in de badkamer. De keuze aan materiaal en kleur zal hierin verder een bijdrage leveren. Zo creëer je met een design lamp met een industrieel ontwerp van www.lampenmaster.nl binnen een klassiek interieur een eigentijds en moderne uitstraling. Kleuren als goud, staal, zwart en wit passen tevens goed binnen interieur met een landelijk feel wanneer je een moderne tint wilt terugbrengen in jouw woning.

Herontdek jezelf

Zo zijn er nog velen andere designers en merken die voorzien in iets wat onze woning uniek maakt. Iets waarnaar we aan het einde van de dag naar toe leven om te ontsnappen aan de hectiek en weer helemaal tot onszelf te komen. Een design om verliefd op te worden, een sfeer dat reflecteert wie wij zijn. Dus loop eens door jouw woning en herontdek jezelf en het design dat bij jou past. Of het nu Phillips of LIGHT-POINT is. Herman Miller of GUBI, welk merk of welke designer het ook is, de keuzes zijn eindeloos en voor iedere woning is er iets bijzonders en unieks. Sprekende vormen, uitdagende kleuren, duurzame materialen allen samengebracht tot een design lamp met het doel om nieuw leven te geven aan jouw woning. Dat is waarvoor je kiest voor een design lamp, dat is wat er al die tijd miste.