Een huis verkopen: Deze 7 regels moet je volgen als je je huis wilt verkopen

De verkoop van een pand moet altijd goed worden gepland. Alleen als voldoende tijd wordt geïnvesteerd in de voorbereidende werkzaamheden kan een realistische marktwaarde voor het pand worden bereikt. Als u via een makelaar wilt verkopen, moet u een redelijke commissie betalen. Maar met een ervaren professional aan uw zijde kan de verkoop van de woning veel sneller verlopen dan wanneer u de woning alleen durft te verkopen.

Zonder een strategische aanpak is de kans echter groter dat vastgoedeigenaren op het spel komen te staan. In een van de vele legaal online casino in Nederland is het vergelijkbaar. Wie zonder strategie speelt, kan geld verliezen. Maar als je weet wat je doet en een plan hebt, ben je goed voorbereid.

Dit geldt ook voor het verkopen van een huis. Hier laten we zien wat nog meer belangrijk is om geen geld te verliezen!

Het huis te koop zetten op het internet

Online vindt u vele vastgoedaanbiedingen die door innovatieve 360°-aanzichten worden verrijkt, bijvoorbeeld een 3D-plattegrond bevatten of virtueel kunnen worden doorlopen. Kent u ons actuele aanbod van gezellige koopflats al? Als u online een goede prijs voor de aangeboden woning wilt krijgen, moet u beslist de professionals uit de vastgoedbranche volgen.

Het fotomateriaal voor de advertentie moet zeker van hoge kwaliteit zijn en een optimale resolutie hebben. Als de beschrijving van het huis zo gedetailleerd mogelijk is, speelt dit ook een grote rol voor de zoekmachines.

Hoe de waarde van een eigendom bepalen Een notaris kan de huidige marktwaarde berekenen, maar veel makelaars bieden tegen betaling ook een taxatie aan. De totale woningwaarde kan worden berekend met een eenvoudige formule. Hiervoor worden de grondoppervlakte en de regionale standaard grondwaarde gebruikt om de zuivere grondwaarde zonder het huis te bepalen.

Voor de werkelijke waarde van het gebouw is de bouwwaarde voor de woning en voor een eventuele garage-uitbreiding van belang. Daarnaast moet in deze berekening een leeftijdskorting worden meegenomen, die ongeveer één procent per gebruiksjaar van het pand bedraagt. Dit resultaat wordt vermenigvuldigd met de vermogenswaardefactor om een realistische marktwaarde te bepalen.

Als huiseigenaar maakt men op dit punt echter vaak een fout en schat men de waarde van het eigen onroerend goed meestal veel te hoog in. Als u de eerste taxateur die de opdracht heeft gekregen om de marktwaarde van het onroerend goed te bepalen niet vertrouwt, kunt u natuurlijk verdere berekeningen laten maken.

Zodra u drie of vier offertes hebt verkregen, kunt u gewoon de gemiddelde waarde uit deze berekeningen nemen: Tegen deze prijs zal het pand waarschijnlijk goed verkopen. Als er geen tijd is, kunt u de woning ook tegen een hogere prijs aanbieden.

Daarom hebben vastgoedverkopers ook een SEO-plan nodig

Of uw te verkopen eigen huis bovenaan of alleen op de volgende pagina's van Google & Co. wordt weergegeven, hangt vooral af van de inhoud. Naast de typische informatie zoals bouwjaar, energiecertificaat of grootte van de woonruimte, kan ook andere advertentie-inhoud enorm spannend zijn voor een potentiële koper.

Waar zijn bijvoorbeeld de dichtstbijzijnde recreatiemogelijkheden? Hoe ver zijn scholen en kinderdagverblijven van de woning verwijderd? Zijn er beperkingen die van invloed kunnen zijn op de aankoopprijs?

Als de woning bijvoorbeeld direct in de aanvliegroute van een luchthaven ligt, hoeft dit voor de hand liggende feit niet verborgen te blijven in het vastgoedaanbod. Integendeel: eerlijkheid schept vertrouwen, dus eventuele gebreken in het uiterlijk van het onroerend goed moeten openlijk worden meegedeeld in het aankoopbon.

Condominiums zijn ook te vinden in de lokale dagbladen

Potentiële kopers zoeken niet alleen online naar appartementen of huizen die te koop staan. Makelaars zetten zoveel mogelijk kanalen in om individuele woningen te presenteren en ook offline de aandacht te vestigen op actuele aanbiedingen. Dit is iets waar je zeker rekening mee moet houden als je zelf een huis wilt verkopen.

Net als bij de online advertentie moeten de foto's van het object haarscherp zijn. Voor het afdrukken moet de resolutie van de foto's nog hoger worden ingesteld, anders wordt de afdruk in de krant korrelig. Normaal gesproken worden echter alle gegevens over het onroerend goed opnieuw gecontroleerd op de redactie voordat de advertentie wordt gedrukt.

Om een realistische verkoopprijs te kunnen garanderen, staan alle voordelen van de woning centraal in de vastgoedadvertentie. Bijvoeglijke naamwoorden die het aanbod levendiger maken en ervoor zorgen dat u precies deze woning wilt bezoeken, zijn ook leuk. Een met licht overgoten badkamer klinkt heel anders dan een eenvoudige natte ruimte in de badkamer.

Homestaging zorgt ervoor dat je meer aandacht krijgt Bij homestaging wordt het pand professioneel ontworpen en ingericht voordat het beeldmateriaal voor de vastgoedadvertenties wordt gemaakt. Het doel is om het pand aantrekkelijk te maken voor potentiële kopers en hun fantasie te prikkelen. Een helder, elegant en vriendelijk interieurontwerp geeft kopers van onroerend goed een beter idee van hoe het pand zou kunnen worden gebruikt.

Als u voor deze verkoopbevorderende maatregel beeldmateriaal van internet gebruikt, moet u ervoor zorgen dat dit ook zonder licentie voor commerciële doeleinden kan worden gebruikt. Er zijn diverse sites met passend gelicenseerd beeldmateriaal dat gratis mag worden gebruikt voor de verkoop van een huis.

Homestaging kan echter betekenen dat alle overbodige gebruiksvoorwerpen uit het zichtbare gebied worden verwijderd voordat de foto's worden gemaakt. Ook als er individuele ruimtes geschilderd worden of er andere werkzaamheden op de bouwplaats zijn, passen de behangtafel, emmer, verf of schoonmaakmiddelen niet zo goed in het plaatje. Hoe serieuzer een woning wordt aangeboden, hoe groter de kans dat u een koopprijs ontvangt die overeenkomt met een eerlijke marktwaarde.

Juridische en financiële aspecten zijn van groot belang bij de verkoop van een huis

Een makelaar of een notaris kan uitermate nuttig zijn om rekening te houden met alle juridische en financiële aspecten die bij de verkoop van een huis komen kijken. Het opmaken van alle benodigde papieren en documenten is dan uiterst professioneel en conform de geldende regelgeving.

Het verkoopproces verloopt bijzonder soepel als eigendomsrechten of naleving van regionale kenmerken niet door amateurs worden uitgevoerd. Samenwerken met gespecialiseerde advocaten, notarissen of vastgoedexperts is zeker aan te raden, ook al verlagen deze kosten de aankoopprijs van de woning.

Na verkoop van de woning door het kadaster laten herschrijven

Het kadaster registreert wie eigenaar is van een huis. Dit kan een enkele rechtspersoon zijn, een gemeenschap van eigenaren met een echtgenoot of zelfs een hele familie kan samen als eigenaar in het kadaster worden ingeschreven. In Nederland wordt het kadaster bijgehouden bij het kadaster, de juiste contactpersoon voor opschriften.

Nadat de woning is verkocht wordt er een afspraak gemaakt met de koper zodat de woning op een andere eigenaar kan worden ingeschreven. Als alternatief kan ook een bekwaam advocaat of notaris worden ingeschakeld om de organisatie in eigen naam uit te voeren. In dit geval worden extra kosten in rekening gebracht, die zijn gebaseerd op de statuten van het advocatenkantoor.

boe