Ben jij al op de hoogte van de mogelijkheden op het gebied van een hypotheek voor DGA? Als directeur grootaandeelhouder kun je namelijk een speciale hypotheekvorm verkrijgen, zodat je jouw nieuwe woning kunt financieren. Doordat er een groot aantal opties zijn waar je gebruik van kunt maken, pas je jouw hypotheek helemaal op jouw wensen aan. Het is dan wel verstandig om te ontdekken wat de voor- en nadelen zijn van deze hypotheek, zodat je voorkomt dat je een verkeerde keuze maakt. Want aan welke voor- en nadelen moet je precies denken voordat je tot een aanvraag overgaat? Onderstaande informatie zet de belangrijkste voor jou op een rij.
Weinig eigen geld voor een hypotheek voor DGA
Een hypotheek voor DGA heeft als grootste voordeel dat je als ondernemer een hypotheek aan kunt gaan voor een koopwoning, zonder dat je hier veel eigen geld in hoeft te investeren. In tegenstelling tot andere hypotheken kun je hierbij namelijk ook het geld voor jouw eigen onderneming gebruiken. Je hebt hierdoor meer mogelijkheden en zorgt ervoor dat je in sommige gevallen zelfs een hogere hypotheek kunt krijgen. De winst van jouw onderneming gebruiken tijdens de aanvraag geeft namelijk ook weer andere opties om rekening mee te houden.
Een passende hypotheek voor iedere DGA
Een ander groot voordeel van de hypotheek voor DGA is dat je hiervoor aan de hand van documenten al een goede berekening kunt maken voor het gewenste bedrag. Dit gebeurt namelijk aan de hand van de jaarcijfers die je inlevert. Deze jaarcijfers moeten van de afgelopen drie volledige boekjaren zijn, zodat er een goed gemiddelde kan worden genomen van het maandsalaris. Je moet hiermee dus wel aantonen dat je voldoende inkomen hebt en de winst uit jouw onderneming ook meegenomen kan worden. Aan de hand hiervan krijg je een hypotheek die volledig bij jouw situatie past.
Enkele nadelen op een rij
Een van de nadelen van een hypotheek voor DGA is dat je veel voorbereidingen moet treffen. Je moet bij jouw aanvraag alle documenten namelijk ook al aanleveren, zodat je voorkomt dat je een afkeuring krijgt. Daarnaast moet je een goede risicoanalyse beschikbaar hebben. Doordat je geld vanuit jouw BV gebruikt, kan het namelijk ook extra risico met zich meebrengen voor het bedrijf. Zorg er daarom voor dat je ook precies weet hoeveel geld je kunt missen, zodat er geen grote verrassingen plaatsvinden.
Tip: FinaForte.nl