De slaapkamer van je huis inrichten? 3 Tips voor een sfeervolle inrichting!

Waar de slaapkamer vroeger nog gezien werd als een plek waar een bed stond met een functionele kledingkast, is het tegenwoordig één van de belangrijkste kamers van je woning. Niet alleen tot rust komen, maar ook nog van een prachtige uitstraling voorzien waar je gelukkig van wordt.
Het inrichten van je slaapkamer kan op verschillende manier en we laten je graag de laatste trends zien om van jouw slaapkamer een trendy en sfeervolle slaapkamer te maken.

Tip #1: Sfeervolle kleuren zijn steeds meer in trek

Waar je vroeger veelal witte tinten gebruikte in je slaapkamer, is het tegenwoordig steeds vaker een gewoonte om de tinten van je woonkamer door te trekken in je slaapkamer. Waar vroeger vooral witte en crème tinten populair waren zijn tegenwoordig de uniek kleuren een veelgemaakte keuze.
Okergeel, Okerbruin, maar ook groene en rode tinten. Kies je voor landelijk of heb je toch liever een romantische rode uitstraling. Stem de kleuren van je slaapkamer af op je kledingkast en je dekbedovertrek en creëer een sfeervolle slaapkamer.

Tip #2: Planten maken je slaapkamer helemaal af!

Het aankleden van je slaapkamer met behulp van accessoires is helemaal trendy. Niet langer een saaie uitstraling, maar een moderne look waar je vrolijk van wordt. Planten zouden onderdeel moeten zijn van iedere slaapkamer. Het brengt de slaapkamer tot leven en geeft zoveel meer uitstraling dan zonder planten. Planten zijn uitstekend te combineren met landelijke meubilair, groene- en bruine hoeslaken en aanvullende accessoires, zoals een dierenvelletje.

Tip #3: Trek de stijl van je woonkamer door naar boven

Om je slaapkamer helemaal in je eigen stijl in te richten zie je vaak dat men de keuze van de woonkamer doortrekt naar de slaapkamer. Wanneer je jouw woonkamer landelijk wilt inrichten, dan zal je niet snel kiezen voor een moderne slaapkamer. Heb je landelijk en industrieel meubilair in je woonkamer, richt dan je slaapkamer ook op deze manier in. Voor iedere andere stijl geldt hetzelfde principe.