De nieuwste tuintrends: inspiratie voor jouw eigen tuininrichting

Merk je dat de huidige indeling van je tuin hoog nodig toe is aan een upgrade? Maar weet je op dit moment toch niet helemaal waar je precies moet beginnen met het ontwerpen ervan? Maak je je daar maar geen zorgen over.

We helpen je erg graag op weg. En dit hoeft helemaal niet zo lastig te zijn. Want met slechts een paar kleine aanpassingen is de sfeer van je tuin meteen compleet anders. Dus hoe pak je dat nu het beste aan? In dit artikel geven we je een aantal erg handige tips waar je meteen mee aan de slag kunt gaan. 

Richt een prachtige relaxhoek in met een loungeset of loungestoelen 

In de tuin mag een mooie relaxhoek natuurlijk ook niet ontbreken. Hier kom je even helemaal tot rust en ontsnap je even aan de dagelijkse hectiek. Hoe je dat het beste aan kunt pakken?

Investeer gewoon in een mooie loungeset of een set loungestoelen, uit het aanbod van alle soorten van verstelbare tuinstoelen. En met de juiste soort accessoires, zoals een lichtsnoer die je spant in de tuin en gezellige plantenbakken, heb je in een mum van tijd de juiste soort sfeer gecreëerd. 

Het gebruik van natuurlijke kleuren en materialen 

Het gebruik van natuurlijke kleuren en materialen doet het bijvoorbeeld erg goed. Want door de basis, zoals de tuintegels en de loungeset, rustig te houden, kun je net even wat meer je persoonlijke smaak terug laten komen in bijvoorbeeld de planten en woonaccessoires in de tuin.

Kies voor de basis van het ontwerp, bijvoorbeeld voor materialen zoals keramiek, hout, jute en rotan. Of ga voor de mooiste rieten tuinstoelen online kopen. En op het gebied van de kleur? Dan doen kleuren zoals grijs tinten, beige tinten en wit het erg goed. Heb je daar op dit moment al een bepaalde voorkeur voor? 

Een stoere twist dankzij een tuinset van aluminium 

Op het moment dat je de tuin bij jou aan huis een upgrade gaat geven, dan ben je vast en zeker druk met het uitzoeken van een nieuwe tuinset. Veel mensen denken al snel aan een set van hout of wicker. Maar heb je ook al eens een keer nagedacht over het kopen van een aluminium tuinset van aluminium? Dit ziet er enorm stijlvol uit en het aluminium is ook nog eens optimaal bestand tegen alle elementen van buiten. En dat is wel een fijne gedachte in ons eigen kleine kikkerlandje. 

Meer groen in de tuin is populairder dan ooit 

Steeds meer mensen beginnen de voordelen in te zien van meer groen in de tuin. Dit zorgt niet alleen voor de nodige beschutting en erg veel sfeer in de tuin. Meer groen in de tuin is ook nog eens vele malen beter voor de planeet. De grond heeft meer kans om af te koelen en de juiste soort beplanting zorgt voor een nieuw huisje voor kleine insecten.

Het beste van alles? Op het gebied van groen voor in de tuin is er erg veel mogelijk op het gebied van de soort bloemen en planten. Hierdoor is er voor ieder wel wat wils.  

Altijd lekker beschut dankzij een fantastische overkapping 

Geniet je het hele jaar door maar al te graag van het buitenleven? Dan is het zeker het overwegen waard om te investeren in een overkapping. Hierdoor geniet je van een optimale bescherming tegen de elementen van buiten. Zelfs als het regent, hagelt of sneeuwt.

Maak er een plek van waar je lekker kunt borrelen met vrienden, waar je thuis kunt gaan werken of waar je tot in de late uurtjes gaat barbecueën met familie. Op wat voor soort manier je de overkapping gaat gebruiken, is dus helemaal aan jou.