Wat betekent het Coronavirus voor onze dienstverlening

De gezondheid van onze klanten en medewerkers staat bij ons op nummer 1. Dit betekent dat wij geen enkel risico nemen en de richtlijnen van het RIVM strikt opvolgen.

Coronavirus leidt tot aangepaste werkwijze bij HuisPortaal.nl

Het Coronavirus treft op dit moment de hele samenleving en leidt tot een ontwrichting van vele sectoren. We willen in deze tijd zorgvuldig te werk gaan, omdat gezondheid ieders belang overstijgt. Om die reden willen we graag wijzen op onderstaande standpunten die wij als HuisPortaal.nl hebben ingenomen:
  1. Zolang je zelf in staat bent (lees: niet verkouden of erger) kunnen de bezichtigingen bij jouw woning doorgaan. Wel is het verstandig aan kijkers bij het maken van de afspraak te vragen of zij ziekteverschijnselen hebben. In dat laatste geval is het verstandig de afspraak NIET door te laten gaan.
  2. Tijdens de bezichtigingen adviseren wij een gepaste afstand te houden (ca. 1,5 meter) en geen handen te schudden.
  3. Het kan zijn dat op dit moment mensen thuiswerken of aanwezig zijn i.v.m. de schoolsluitingen. Uiteraard hebben wij daarvoor begrip. Wij verzoeken dan wel voor sommigen in huis om even een klein eindje te gaan wandelen zodat er zo min mogelijk mensen in de woning aanwezig zijn.
  4. Via Whatsapp is het mogelijk om geïnteresseerden de woning op afstand te laten bezichtigen. Wanneer je de mobiele nummers met elkaar deelt is het mogelijk om een videoverbinding te maken. Hierdoor is het mogelijk om de camera te richten op de woonvertrekken en deze dus te delen met de potentiële koper.
  5. Mocht je ons telefonisch willen bereiken? Dan kan het zo zijn dat de wachttijd aan de telefoon langer is en dat we minder snel kunnen reageren op mail. Hiervoor vragen wij ieders begrip.
  6. Voor onze nieuwe opdrachtgevers: Het is mogelijk dat afspraken m.b.t. styling, inmeten en fotografie van de woning wat langer op zich laat wachten dan normaal gebruikelijk is. Daardoor zal aanmelding van een woning op Funda ook meer wachttijd geven.
Onze kantoren blijven voorlopig gewoon open op de normale tijden.
Conform het advies van het RIVM laten wij onze medewerkers zoveel als mogelijk thuiswerken. Zij zijn uiteraard telefonisch en per mail bereikbaar.

De wachttijden aan de telefoon kunnen langer zijn

Zoals hierboven aangegeven werken er veel collega’s momenteel thuis. Wij doen er alles aan om u te woord te staan, maar mogelijk zijn de wachttijden aan de telefoon langer dan u van ons gewend bent.

We passen onze werkzaamheden aan

Wij hebben als uitgangspunt ‘overleggen/ bijeenkomsten uitstellen waar het kan, en door laten gaan waar het moet’. Dit betekent dat wij extra kritisch kijken welke overleggen/ bijeenkomsten verzet kunnen worden en wat eventueel kan wachten. Veiligheid gaat uiteraard boven alles. Wij sturen geen collega’s, die verkouden zijn op pad. Bent u ziek of verkouden, geef dit op voorhand telefonisch door aan degene met wie u een afspraak heeft, zodat de afspraak verzet kan worden. Als wij bij u aan de deur staan en u heeft klachten (verkoudheid, hoesten, koorts) dan besluiten wij om niet bij u naar binnen te gaan en de afspraak te verzetten. Wij volgen de situatie rondom het Coronoa-virus continue. Zolang verantwoord en volgens de richtlijnen van het RIVM doen wij er alles aan om jouw huis te verkopen of jouw te helpen in het vinden van jouw droomhuis!
Woningopnames en fotografie-afspraken gaan voor alsnog gewoon door. Daarbij houden wij ons uiteraard aan de eerder gemelde maatregelen en adviezen van het RIVM. Heb je een vraag of wil je een bezichtiging plannen, waardebepaling plannen of deze liever verplaatsen naar een later tijdstip? Onze medewerkers zijn thuis aan het werk maar staan gewoon voor je klaar! Je kunt ons bereiken via de telefoon, mailen of je vraag stellen via de chat op de website! Wij staan ook in deze rare tijden voor je klaar. Kijk voor meer informatie en het laatste nieuws op de website van het RIVM. Wij rekenen op uw begrip!

Ik wil graag mijn huis verkopen, maar ik twijfel of dit het juiste moment is.

Onze makelaars adviseren je graag over de juiste stap! Het is mogelijk om de woning in verkoop te zetten. Daarnaast kunnen wij ook de verkoop van de woning in voorbereiding nemen, zoals het opnemen van de woning, het maken van een fotoreportage etc. wanneer jij het aangeeft kunnen we dan starten met de verkoop. Ten slotte kan er ook voor worden gekozen om de afspraken voor de opstart van de woning in te plannen tot een nader te bepalen datum. In de tussentijd kun jij rustig starten met de voorbereidingen en kunnen wij ook alvast voor je aan de slag. De woning gaat dan op een later moment in de verkoop.

Effect Coronavirus op de woningmarkt​

Wij krijgen veel vragen over het effect van het Coronavirus op de woningmarkt. Uiteraard is het voor ons heel lastig om hier een bevredigend antwoord op te geven. Ons inziens is er op dit moment geen reden tot paniek. Wij zien zeker een afname in het aantal afspraken, maar ook worden er nog steeds nieuwe afspraken ingepland. Zolang we de richtlijnen van het RIVM goed blijven volgen en alle adviezen goed in acht blijven nemen, verwachten wij onze dienstverlening gewoon uit te kunnen blijven voeren. We wensen iedereen in deze tijd sterkte en wijsheid toe en willen benadrukken dat wij ten alle tijden voor iedereen klaar zullen staan!