Buiten spelen voor de ontwikkeling van kinderen

Kinderen moeten naar buiten, maar met activiteiten binnenshuis, zoals videogames, is het onwaarschijnlijk dat ze zichzelf losrukken van het computer- en telefoonscherm. Soms lijkt het idee om een ​​hele middag buiten door te brengen meer vermoeiend dan leuk voor hen. Stel je voor waartoe ze in staat zouden zijn als je ze buiten zou laten rennen in plaats van ze de hele dag in huis te laten blijven. Bij buiten spelen heb je niet alleen geen troep om later op te ruimen, maar het heeft ook een aantal voordelen voor de gezondheid en ontwikkeling van kinderen.

Buiten spelen ontwikkelt hersenkracht

Er zijn veel manieren waarop buiten spelen kinderen kan helpen hun hersenen te ontwikkelen. Een van de belangrijkste is blootstelling aan de natuur, waarvan is aangetoond dat het de fysieke en mentale gezondheid verbetert. Kinderen die buiten spelen, krijgen meer beweging dan kinderen die de hele tijd binnen doorbrengen. Kinderen die regelmatig bewegen, presteren beter op school en hebben hogere IQ-scores dan kinderen die niet regelmatig sporten. Buiten spelen helpt kinderen ruimtelijk inzicht en andere soorten probleemoplossende vaardigheden te ontwikkelen die ze later in hun leven nodig zullen hebben. Buiten spelen helpt kinderen ook hun creativiteit te ontwikkelen door ze door ervaringen bloot te stellen aan nieuwe ideeën. Een trampoline kopen voor je kinderen om op te spelen is een goed idee. Ze denken soms dat ze kunnen vliegen zoals hun favoriete superhelden. Wanneer kinderen zich 's avonds in het donker rond een kampvuur verzamelen, bedenken ze vaak verhalen over spoken. Deze twee voorbeelden zijn het bewijs dat kinderen die buiten spelen creatiever worden.

Kinderen hebben er baat bij als ze risico's nemen

Buiten spelen geeft kinderen de kans om te leren risico's te nemen, onafhankelijker te worden en verantwoordelijkheid en veerkracht te ontwikkelen. Kinderen zijn in het nadeel als het gaat om het nemen van risico's. Dit komt omdat ze nog niet de volwassenheid of ervaring hebben om de gevolgen van hun acties te begrijpen. Als je met je kinderen buiten speelt of ze meeneemt op avontuur in de natuur, is het belangrijk dat ze leren risico's te nemen. Dit kan door ze aan te moedigen in bomen te klimmen of op een rechte trampoline te springen. Wanneer kinderen buiten in de natuur spelen, beginnen ze zowel onafhankelijkheid als gevoel voor hun omgeving te ontwikkelen. Het kan voor sommige ouders eng zijn als hun kind bij hen weg is terwijl ze buiten spelen. Het zorgt er echter voor dat je kinderen onafhankelijk en creatief worden. Dit is belangrijk omdat kinderen met onbekende en complexe situaties te maken krijgen als ze ouder worden.