Antislip trap: het hoe en wat

Antislip tape wordt vaak gebruikt om uitglijden te verkopen. Je kan het op verschillende plekken vinden, zoals op trappen in woonhuizen, op het treinstation, en op vele andere plekken met een gladde vloer. Het is een grove tape, die bestaat uit korrels, en het komt in verschillende vormen, maten, en prijsklassen.

De werking van antislip tape

De korrels op de antislip trap tape maken de oppervlakte minder glad, en zorgen er dus voor dat er minder ongelukjes gebeuren. Er zijn verschillende groottes van korrels, en deze bepalen waarvoor de tape gebruikt mag worden. Sommige soorten antislip tapes mogen namelijk alleen binnenshuis worden gebruikt, terwijl andere soorten juist voor buitenshuis zijn gemaakt. Ook bepaald de grootte van de korrels de prijs - grovere korrels zijn beter voelbaar, en dus effectiever, en kosten dan ook wat meer. De fijne korrels zijn wat minder voelbaar, minder effectief, en hebben dan ook een lagere prijs.

Voordelen van antislip tape op trappen

Antislip tape biedt vele voordelen die het gebruik van deze tape stimuleren. Deze tape wordt door veel huisbewoners gebruikt die zelf de veiligheid binnen hun huis willen verbeteren. Zij doen dit vooral op de trap, om zo de trap iets veiliger te maken voor zichzelf en hun geliefden. Maar wat zijn nou eigenlijk de voordelen van zo een antislip trap tape?

Het allereerste voordeel is natuurlijk de veiligheid die deze tape biedt. Door de korrels ontstaat er frictie tussen de trap en jouw voeten, waardoor je moeilijker uitglijdt. Ook is het handig voor kleintjes, omdat deze tape een redelijke mate van veiligheid aanbiedt.

Als tweede geldt natuurlijk de relatief lage prijs van antislip trap tape. De tape komt in verschillende prijsklassen, waardoor er voor iedereen wat is. Spotgoedkoop is hij niet, maar betaalbaar zeker wel. Een goede investering, want hij gaat redelijk lang mee.

Eén van de beste eigenschappen van deze tape is zijn moeiteloze installatie. Zelfs jij en ik kunnen deze tape op onze trap aanbrengen, en zo een veiligere omgeving voor onszelf creëren.

Antislip trap tape komt verder ook vaak in verschillende kleuren, waardoor jij de kleur van deze tape kan afstemmen op de kleur van jouw trap. Hierdoor steekt hij niet teveel af, en blijft jouw trap een prettig uitzicht.

Verder heeft de antislip trap tape minimaal onderhoud nodig, en hoeven zij niet vaak te worden vervangen. Meestal worden deze strips vervangen vanwege verf of lak die op de strip is gevallen, en deze dus minder effectief maken, maar een goed geplaatste strip kan namelijk zelfs dertig jaar meegaan! De antislip trap tape is dus en betaalbaar, en biedt jou en je geliefden wat meer veiligheid. Ook hoef jij je niet druk te maken over onderhoud, de look van je huis te verpesten, en kun je hem zelf installeren.