5x keukens die helemaal passen in de tijd van nu

Waar men tot enkele jaren geleden thuis voornamelijk samen in de woonkamer, vaak in de buurt van de televisie, te vinden was, is dat in de huidige samenleving wel even anders. Vandaag de dag is de keuken het kloppende hart van het huis en dé plek waar gezinnen en partners samenkomen en waar gasten worden verwelkomd.

Daarom is het wel zo fijn om de keuken volledig naar deze vraag in te richten. Laat je een nieuwbouwhuis bouwen of ben je op zoek naar een nieuwe keuken om de boel op te frissen?

In dit artikel vind je volop inspiratie en voorbeelden van 5 keukens die helemaal passen in de tijd van nu.

1. Ga voor de minimalistische witte keuken in huis

Een van de trends op het gebied van keukens die we de laatste jaren zien, is de trend van de minimalistische witte keuken. Dit soort keukens zijn strak, zien er stijlvol uit en bestaan met name uit één kleur: wit. Eerlijk is eerlijk: dat is iets waar je van moet houden. Niet iedereen wordt blij van een volledig witte keuken. Zo’n keuken ziet er namelijk al gauw enigszins steriel uit.

Maar: tegelijkertijd is een moderne witte keuken een oase van rust. Juist door de witte kleuren en de algehele rust die dat uitstraalt, kun je volledig ontspannen in zo’n ruimte.

Zorg voor een fijn zitje in witte tinten en je hebt een heerlijke plek waar je kunt koken, eten en kunt relaxen. Een groot voordeel van witte keukens is dat ze er vaak groter uitzien dan ze zijn. Ideaal voor kleine huizen en keukens dus!

2. Industriële keukens zijn modern en tijdloos tegelijk

Ga je liever voor wat meer karakter in de keuken en vind je een volledig witte keuken toch wat saai? In dat geval is een industriële keuken misschien iets voor jouw huis. Bij deze stijl staan rauwe elementen en materialen centraal, waarbij sommige onderdelen onafgewerkt lijken maar dat zeker niet zijn. Denk aan stoere kleuren, harde materialen en opvallende roestvrijstalen apparaten.

Je kunt een nieuwe keuken in deze stijl aanschaffen of zelf het één en ander combineren voor de beste match. Begin in ieder geval bij een goede basis en kies voor één bakstenen muur, bijvoorbeeld de muur waar je de eettafel hebt staan. Denk verder nog aan het gebruik van metalen buizen, industriële verlichting en apparaten die ook wel iets stoers hebben. Een koffiemachine of een vaatwasser kan er ineens veel ruiger uitzien dan je dacht.

3. De eclectische keuken in een kleurrijke woning

Een industriële keuken past heel goed in een modern appartement of een stoer huis, maar niet iedereen is er fan van. Wil je bijvoorbeeld wat meer kleur in je nieuwe keuken?

Dan kun je kiezen voor een zogeheten eclectische keuken. Binnen deze stijl komen kleuren, materialen en diverse prints en vormen samen. Een eclectische keuken is vaak een keuken die volledig is ingericht volgens de smaak van de eigenaren. Het is als het ware een combinatie van van alles, waardoor deze trendy keuken heel eigen en persoonlijk is.

Wil je je nieuwe keuken ook eclectisch maken? Kijk dan naar de rest van het huis en naar je eigen wensen. Combineer vintage met industrieel of modern met landelijk om zo een geheel eigen stijl te maken.

Hierbij kun je allerlei soorten kleuren gebruiken en vooral: een combinatie van die kleuren toepassen. Vergeet ook niet om te investeren in goede en mooie verlichting en natuurlijk toepasselijke kunstwerken die je eclectische keuken helemaal eigen maken.

4. Nieuwe keuken: keuken met kookeiland van marmer

Steeds vaker bestaan moderne keukens uit een kookeiland. Hoewel zo’n eiland in het midden van de ruimte niet nieuw is, zien we wel alsmaar nieuwe trends op het gebied van materialen en vormen.

Een bijzonder opvallende trend is bijvoorbeeld die van een kookeiland van marmer. Marmer is een tijdloos materiaal dat alsmaar vaker gebruikt wordt in moderne keukens.

Het is een echte eyecatcher in je keuken en voegt tegelijkertijd een vleugje luxe toe aan de totale ruimte. Dat betekent dat je de rest van de keuken rustig kunt houden, zodat alle aandacht op het prachtige kookeiland ligt.

Hoe je dat doet? Simpel: door de rest in te richten met strakke, dichte kasten, rustige kleuren en moderne apparaten. Een witte keuken kan, maar een kleurtje mag natuurlijk ook.

5. De duurzame keuken met smart home snufjes

Tot slot mag de smart keuken natuurlijk niet ontbreken in deze lijst. De opkomst van slimme technologie heeft geleid tot de ontwikkeling van geavanceerde apparatuur waarbij duurzaamheid vaak ook nog eens centraal staat. Denk bijvoorbeeld aan koelkasten met ingebouwde camera’s, waterbesparende kranen en slimme verlichting die je met een app op afstand kunt besturen.

De duurzame keuken van nu bestaat uit dit soort ontwikkelingen en blijft zich ontwikkelen. Dit kun je heel goed toepassen in een algeheel duurzame lifestyle waarin je bijvoorbeeld je eigen groene stroom opwekt en je actief bezig bent met afval scheiden en energie besparen.

Combineer dat met het gebruik van duurzame of herbruikbare materialen voor het laten maken van de nieuwe keuken en je hebt de ideale combinatie.