5 redenen waarom je een schoonmaker thuis zou moeten inhuren

Misschien ken je het wel: na een lange dag werken ligt er nog een berg afwas op je te wachten en kan de badkamer wel een poetsbeurt gebruiken. Daar heb je eigenlijk geen tijd, maar vooral geen energie meer voor. 

Gelukkig hoeft dat ook niet, wanneer je een bedrijf gespecialiseerd in schoonmaak Amsterdam of een andere plek in Nederland inhuurt. Het inhuren van een externe schoonmaker levert jou namelijk veel meer rust op! In dit artikel vertellen we je meer over de voordelen van zo'n schoonmaker thuis.

Meer vrije tijd na en naast je werk

Een van de grootste redenen om een schoonmaker of een schoonmaakbedrijf in te huren, is omdat je zelf geen tot weinig tijd hebt om je huis regelmatig schoon te maken. Dat resulteert in een vieze en rommelige leefomgeving wat uiteindelijk weer van invloed kan zijn op je geestelijke en zelfs lichamelijke gezondheid. Het is niet voor niets het geval dat mensen in een gezonde en opgeruimde leefomgeving gelukkiger en gezonder zijn.

Wat daarbij erg prettig is, is dat je meer tijd over houdt voor leuke dingen en de dingen die er voor jou echt toedoen. Waar je normaal na werk misschien meteen moet beginnen met opruimen, dweilen en schrobben kun je nu even bijkletsen met je gezin of met een vriendin wat gaan eten. Die extra vrije tijd doet een mens echt goed.

Minder stress over huishouden naast werk

Meer vrije tijd na(ast) je werk zorgt er dus automatisch voor dat je je gezonder en gelukkiger gaat voelen. Die schone leefomgeving draagt daar overigens ook aan bij. Het is dus niet zo gek dat je ook minder stress ervaart wanneer je geen zorgen hoeft te maken over het opruimen en schoonmaken van je woning.

Wanneer dat immers al wordt gedaan, heb jij tijd over voor andere dingen waar je echt blij van wordt. Minder stress betekent weer: meer geluk, beter slapen, energieker het leven door en daardoor ook minder lichamelijke klachten. Stress kan zich namelijk uiten in hart- en vaatproblemen en problemen met onder andere je nek en rug.

Je huis wordt op professionele wijze schoongemaakt

Kies je voor een professioneel bedrijf zoals een schoonmaakbedrijf Haarlem of op een andere plek in Nederland dan weet je zeker dat je huis tot in de puntjes goed wordt schoongemaakt. Een schoonmaker van zo'n bedrijf weet immers precies wat er moet gebeuren om jouw huis spic en span te krijgen. Hij of zij doet het als beroep en ziet de kleine dingen die jij misschien niet ziet.

Dat betekent: een superschoon huis zonder dat je daar zelf ook maar iets voor hoeft te doen. Schoonmakers maken zelfs achter die ene kast schoon waar jij nooit bij kunt komen en tillen met liefde even de bank of de relaxstoel op om daaronder te reinigen. Half werk kennen ze niet en daar pluk jij de vruchten van met een schone woning als je thuiskomt van werk. Ideaal!

Schoonmakers zijn vaak flexibel qua tijden

Sommige mensen vinden het een gek idee om iemand in hun huis te laten als ze er zelf niet zijn. Je kunt, als je dat wenst, gewoon thuisblijven wanneer een schoonmaker aan de slag gaat met de ruimtes in je woning. Dit soort afspraken kun je vrijblijvend maken met een professionele schoonmaker. Samen bepalen jullie wanneer hij of zij komt en hoe lang de schoonmaker aan het werk gaat.

Heb je eenmaal het vertrouwen dan kun je hem of haar een sleutel geven of leg je ergens een sleutel neer die de schoonmaker kan pakken. Dat zorgt voor meer flexibiliteit in je eigen dagelijks leven. Wat daarbij goed is om te weten, is dat de meeste schoonmakers ook nog eens flexibel zijn in werktijden. Sommigen vinden het geen probleem om in de avond of in het weekend te werken.

Verschillende taken kunnen worden uitgevoerd

Tot slot is het handig om te weten dat een schoonmaker vaak multi-inzetbaar is. Je huurt hem of haar niet alleen maar in voor het schrobben van het toilet en het stofzuigen van de woonkamer. Een professionele schoonmaak in Amsterdam (of ergens anders in Nederland)  ruimt meestal ook de rommel in huis op en kun je inschakelen voor het wassen en drogen van kleding en andere was.

Sommige schoonmakers zijn zelfs inzetbaar als verzorger van huisdieren en/of kinderen. Daar moet je natuurlijk niet altijd van uitgaan, omdat je hiervoor ook gewoon een oppas of babysitter in kunt huren. Gelukkig zijn de overige bovenstaande voordelen al voldoende om in ieder geval eens te overwegen om een schoonmaker in te huren voor thuis.